320
Ταπεινή χριστιανική κηδεία και ακόμη ταπεινότερη ταφή θέλησε ο Αλέν Ντελόν, και τέτοιες θα έχει | REUTERS/Yves Herman/File Photo

Χωρίς φανφάρες θα γίνει η κηδεία του Αλέν Ντελόν

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 19:54
Ταπεινή χριστιανική κηδεία και ακόμη ταπεινότερη ταφή θέλησε ο Αλέν Ντελόν, και τέτοιες θα έχει
|REUTERS/Yves Herman/File Photo

Χωρίς φανφάρες θα γίνει η κηδεία του Αλέν Ντελόν

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2024, 19:54

Η κηδεία του Αλέν Ντελόν δεν θα προσελκύσει τα media και τους παπαράτσι με τον τρόπο εκείνης του Ζαν-Πολ Μπελμοντό. Δεν θα κλάψει επισήμως η πατρίς, με το αρμόζον πρωτόκολλό της, δεν θα παραστεί ο Εμανουέλ Μακρόν, δεν θα γίνει καν στο Παρίσι. Οπως έγραψε η Corriere della Sera, τα παιδιά του ηθοποιού ανακοίνωσαν ότι η εξόδιος τελετή θα είναι ιδιωτική, στο χωριό όπου διέμενε, επειδή αυτό ήθελε ο πατέρας τους, να ταφεί «όπως θάβονται οι απλοί άνθρωποι».

Θα ήταν, βέβαια, αντισυμβατικό σε βαθμό κοινοτοπίας να γίνουν τα πάντα με τον τρόπο του λαού, έτσι αποφασίστηκε ο χώρος ενταφιασμού να είναι ο ίδιος με αυτόν όπου ο Ντελόν έθαψε τα 35 σκυλιά του – καλλιτεχνική πινελιά κάπως σκοτεινή ενδεχομένως, πάντως ιδιοτροπία ακίνδυνη για τους ζωντανούς.

Η κηδεία, χριστιανική. Θα γίνει στο ιδιωτικό παρεκκλήσι του Ντουσί, στο Λουαρέ, στον τόπο κατοικίας του, στην Κοιλάδα του Λίγηρα, δύο ώρες μακριά από τη γαλλική πρωτεύουσα. Η ιστορία της μεταθανάτιας «συγκατοίκησης» με τα νεκρά σκυλιά ξύπνησε μνήμες στην Corriere. Θύμισε τι είχε πει ο Ντελόν για τον εαυτό του, όχι πολύ παλιά, στο περιοδικό Paris Match το 2021: «Ημουν μόνος όλη τη ζωή μου, πιθανώς λόγω των παιδικών χρόνων μου, της κουλτούρας μου, του χαρακτήρα μου».

Δεν έγινε σαφές πότε ακριβώς θα γίνει η κηδεία, πιθανολογείται πάντως εντός της εβδομάδος. Υπενθυμίζεται ότι μία από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του Ντελόν ήταν αυτή στην κηδεία του Μπελμοντό, τον Σεπτέμβριο του 2021. Φορούσε υγειονομική μάσκα και κρατούσε μπαστούνι. Από πλευράς τους οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν ήδη εγκρίνει την ταφή στο κτήμα και έχουν δώσει το πράσινο φως για όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Τα γαλλικά media πιθανολόγησαν ότι μετά την κηδεία και την ταφή ίσως υπάρξει και δεύτερη τελετή, ένα είδος μνημοσύνου σαν να λέμε, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον Ντελόν όσοι τον αγάπησαν, «ανώνυμοι» και «επώνυμοι»: το τεράστιο κοινό φυσικά, αλλά και κάποιοι συνάδελφοί του από τον χώρο του σινεμά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...