296
Γιατρός σε νοσοκομείο της Αττικής (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Χωρίς αναστολή εργασίας όσοι υγειονομικοί δεν κάνουν τρίτη δόση, αλλά χάνουν το πιστοποιητικό

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 25 Ιανουαρίου 2022, 14:18
Γιατρός σε νοσοκομείο της Αττικής (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Χωρίς αναστολή εργασίας όσοι υγειονομικοί δεν κάνουν τρίτη δόση, αλλά χάνουν το πιστοποιητικό

Γιάννης Δεβετζόγλου Γιάννης Δεβετζόγλου 25 Ιανουαρίου 2022, 14:18

Κανονικά θα συνεχίσουν να εργάζονται στα νοσοκομεία και στις υπόλοιπες Μονάδες Υγείας του ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε οι υγειονομικοί χωρίς την τρίτη δόση να εργασθούν κανονικά και να μη βγουν σε αναστολή. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους ιδιώτες γιατρούς.

Ωστόσο, όπως ισχύει για τον γενικό πληθυσμό, έτσι και οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό, θα χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Healthreport.gr.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουν τα προνόμια που προβλέπονται για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, δηλαδή δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου και παραμονής σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας και θα μπορούν να παραμένουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με rapid test 48 ωρών. Επίσης, rapid test θα χρειάζονται και για την είσοδό τους στα καταστήματα λιανεμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι από την 1η Φεβρουαρίου είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση και έχουν παρέλθει επτά μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους με εμβόλιο δύο δόσεων (Pfizer, Moderna ή AstraZeneca) ή τρεις μήνες από το μονοδοσικό της Johnson & Johnson, χάνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Υγειονομικοί σε αναστολή

Στο μεταξύ, σε αναστολή παραμένουν 4.727 υγειονομικοί σε όλη τη χώρα που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, ένα μέτρο που ισχύει έως τις 31 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση, πάντως, σε μια προσπάθεια να πιέσει όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, αφήνει να εννοηθεί ότι οι 4.727 υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση μετά το τέλος Μαρτίου.

Ταυτόχρονα, οι θέσεις αυτές θα πρέπει να αναπληρωθούν άμεσα, διαδικασία που, όσο και να επισπευστεί, δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κυβέρνηση, πάντως, έχει δηλώσει ότι σύντομα θα γίνουν προσλήψεις 4.000 εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News