540
|

Χωρίς άδεια παραμονής ο 26χρονος, προκαλεί για το τροχαίο στην Καμάρα: Αν περνούσε από διάβαση δεν θα τη χτυπούσα!

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 15:46

Χωρίς άδεια παραμονής ο 26χρονος, προκαλεί για το τροχαίο στην Καμάρα: Αν περνούσε από διάβαση δεν θα τη χτυπούσα!

Protagon Team Protagon Team 24 Νοεμβρίου 2022, 15:46

Προκλητικός ο 26χρονος σεσημασμένος Αλβανός που παρέσυρε και εγκατέλειψε αβοήθητη την 21 ετών φοιτήτρια στο τροχαίο στην Εγνατία τη περασμένη Τρίτη, δήλωσε διά του συνηγόρου του ότι τίποτα δεν θα είχε συμβεί, αν η κοπέλα είχε περάσει από τη διάβαση! Η δικαιολογία που προέβαλε, ήταν ότι εγκατέλειψε το θύμα και εξαφανίστηκε από το σημείο του ατυχήματος επειδή πανικοβλήθηκε, καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής στην Ελλάδα.

Οπως έγινε γνωστό, ο 26χρονος οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών όπου και θα παραμείνει υπό κράτηση για παράνομη παραμονή στη χώρα.

Νωρίτερα εμφανίστηκε συνοδεία του δικηγόρου του, στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους του Τύπου, ο δικηγόρος, Παρακευάς Σπυράτος, έκρινε σκόπιμο να σημειώσει, ως υπερασπιστική γραμμή, ότι η «ατυχής νέα (οπως αποκάλεσε την 21 ετών φοιτήτρια που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του «Παπαγεωργίου) επέλεξε να διέλθει από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, από την οδό Εγνατία βραδινές ώρες».

Οπως είπε, ο εντολέας του «είναι συντετριμμένος και η κατάσταση της υγείας του θύματος είναι αυτό που προέχει». Αλλά «σε σχέση με την υπαιτιότητα του ατυχήματος – συμπλήρωσε μεταφέροντας τα λογια του οδηγού του μαύρου Skoda- οφείλω να πω πως αν η πεζή δεν είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό σε σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, τίποτα δεν θα είχε συμβεί».

«Στα 20 μέτρα υπήρχε διάβαση. Φοβήθηκα και έφυγα γιατί δεν είχa άδεια παραμονής», φέρεται να ισχυρίζεται ο 26χρονος σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος Αλβανός, οδηγώντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρέσυρε τη φοιτήτρια στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, καθως εκείνη επιχειρούσενα διασχίσει τον δρόμο.

Αφού την χτύπησε, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και στη συνέχεια έκανε αναστροφή για να φύγει από την αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να την πατήσει ξανά. Ο 26χρονος εγκατέλειψε τη φοιτήτρια βαριά τραυματισμένη στο οδόστρωμα και εξαφανίστηκε.

Λίγο αργότερα εγκατέλειψε το αυτοκίνητο σε ερημική περιοχή στον Περιφερειακό, κοντά στον κόμβο Ασβεστοχωρίου, αφού πρώτα του έβγαλε τις πινακίδες κυκλοφορίας.

«Ο εντολέας μου», δήλωσε ο δικηγόρος του, «εμφανίστηκε αυτοβούλως στις αρχές και έσωσε μία πλήρη απολογία χωρίς να ζητήσει να λάβει γνώση των προανακριτικού υλικού. Σήμερα μία νέα κοπέλα βρίσκεται στη ΜΕΘ αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει πως η νεαρή επιχείρησε να περάσει την οδό Εγνατία απότομα και ξαφνικά σε βραδινές ώρες και μάλιστα από ένα σημείο που δεν υπήρχε διάβαση, ενώ στα 20 μέτρα βρισκόταν διάβαση. Ο 26χρονος με φυσιολογικές συνθήκες είχε ήδη περάσει από αρκετά φανάρια οπότε δεν ήταν δυνατόν να έχει αναπτύξει ιλιγγιώδη ταχύτητα», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

«Αφού το όχημα εξέκλινε της πορείας του για να αποφύγει τη σύγκρουση με την πεζή», συμπλήρωσε,  «χτύπησε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο με το πίσω μέρος του».

Οπως είπε ο κ. Σπυράτος, ο πελάτης του δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα για παραμονή στη χώρα και σε συνδυασμό με το σοκ εγκατέλειψε την κοπέλα αιμόφυρτη στο οδόστρωμα. «Αυτό είναι λάθος και το αποκατέστησε με την εμφάνισή του στις Αρχές», θέλησε να επισημάνει, λέγοντας μάλιστα ότι ο 26χρονος θα ήθελε να μιλήσει με τους γονείς του κοριτσιού καθώς είναι συγκλονισμένος από αυτό που συνέβη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εν τω μεταξύ, στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε και η 19χρονη συνοδηγός του Skoda τη νύχτα του τροχαίου (η οποία επίσης συνελήφθη),  προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, καθώς σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράσυρση και εγκατάλειψη, όπως και στον οδηγό του ΙΧ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...