500
Στις 7 Ιουνίου το Λιμενικό διενεργεί και νέα αυτοψία και διαπιστώνει ότι έχουν προστεθεί στο νερό ακόμη 18 (!) θαλάσσια κρεβάτια (συνολικά 27 | YouTube

Χωρίς άδεια από το 2016 το «Santa Marina» με τις «θαλάσσιες ξαπλώστρες» στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 10:25
Στις 7 Ιουνίου το Λιμενικό διενεργεί και νέα αυτοψία και διαπιστώνει ότι έχουν προστεθεί στο νερό ακόμη 18 (!) θαλάσσια κρεβάτια (συνολικά 27
|YouTube

Χωρίς άδεια από το 2016 το «Santa Marina» με τις «θαλάσσιες ξαπλώστρες» στη Ρόδο

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2023, 10:25

Το beach bar «Santa Marina» στην Καλλιθέα της Ρόδου, μπορεί να έγινε γνωστό το Σαββατοκύριακο για τον σερβιτόρο-κολυμβητή που εξυπηρετούσε πελάτες στις «θαλάσσιες ξαπλώστρες» του μαγαζιού, σύμφωνα όμως με την «Καθημερινή» και το ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάλιου, το θέμα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν έχει να κάνει τόσο με τους όρους εργασίας για τους υπαλλήλους της, αλλά με το γεγονός ότι λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2016!

Οπως έχει γίνει βέβαια σε πολλές αντίστοιχες περιπτώσεις (επιβολής προστίμων και αφαίρεσης άδειας λειτουργίας), μία απόφαση ανάκλησης της σφράγισης της επιχείρησης ήταν αρκετή ώστε το beach bar να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, και ειδικά τις τελευταίες ημέρες που βρέθηκε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, να «ανεβαίνουν» το ένα μετά το άλλο τα βιντεάκια  στο Tik Tok για να διαφημίζει το «προϊόν» του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφα που βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας:

– Η επιχείρηση «Διαφήμιση και Τροφοδοσίες Ε.Ε.» μίσθωσε το 2014 και το 2015 τμήμα του αιγιαλού με δικαίωμα τοποθέτησης τροχήλατης καντίνας, αλλά από το 2015 κιόλας η επιχείρηση ξεκίνησε να επεκτείνεται παράνομα, με αυθαίρετες κατασκευές.

– Το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης και την ίδια χρονιά ο Δήμος Ρόδου αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης (απόφαση 160/16). Η σφράγιση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017, αλλά, όπως προκύπτει από αναφορές του αστυνομικού τμήματος Ρόδου, χρειάστηκε να επαναληφθεί γιατί παραβιάστηκε!

– Το 2017 μάλιστα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έλαβε απόφαση κατεδάφισης, η οποία δεν εκτελέστηκε ποτέ!

– Το 2017-2018 η Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου συνέχισε να καταγράφει σε εκθέσεις αυτοψίας τόσο την παράνομη κατάληψη αιγιαλού και παραλίας όσο και τις παράνομες κατασκευές.

– Το 2018 ελήφθη νέα απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας (62/18) από τον Δήμο Ρόδου. Ωστόσο η σφράγιση της επιχείρησης έγινε τον Οκτώβριο, όταν έχει πλέον τελειώσει η σεζόν!

– Το 2020 η επιχείρηση (που έως τότε λειτουργούσε χωρίς άδεια!) υπέβαλε στον Δήμο Ρόδου γνωστοποίηση λειτουργίας. Το κωμικοτραγικό ήταν πως η εν λόγω γνωστοποίηση ήταν καταφανώς παράνομη, καθώς η επιχείρηση δεν είχε μισθωτήριο από το Δημόσιο, ενώ διαπιστωμένα έχει παράνομες κατασκευές.

– Το 2021 ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας και ελήφθη και νέα απόφαση οριστικής διακοπής λειτουργίας από τον Δήμο Ρόδου (41/21). Για ακόμη μία φορά όμως η σφράγιση προγραμματίστηκε για…  Οκτώβριο. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» η επιχείρηση ειδοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου ότι θα σφραγιστεί στις 22 Οκτωβρίου, αλλά στις 20 Οκτωβρίου υπέβαλε αίτημα ανάκλησης της απόφασης σφράγισης, υποστηρίζοντας ότι μετά τη διακοπή λειτουργίας της δεν συντρέχει λόγος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι το 2023 το Λιμενικό είχε διαπιστώσει και τις παρανομίες με τις πλωτές ξαπλώστρες αλλά οι χρηματικές ποινές που επέβαλε ήταν μόλις 10.400 ευρώ, χρήματα που βγαίνουν σε ένα Σαββατοκύριακο…

Είναι εμφανές ότι με αφορμή το βίντεο του σερβιτόρου-κολυμβητή, αποκαλύπτεται μια ιστορία ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας αλλά και μια ιστορία μικρών και μεγαλύτερων συμφερόντων που με έναν αμιγώς ελληνικό τρόπο καταφέρνουν να επιπλέουν στον αφρό και να βγάζουν λεφτά.

Το ζήτημα είναι τώρα τι θα πράξει το κράτος και η τοπική αυτοδιοίκηση, κάτω από τα ραντάρ των οποίων, αν όχι με την ανοχή τους και τις ευλογίες τους, συνέβαιναν όσα συνέβαιναν…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...