361
Η Λουσία Νικολάς είναι στο ημερολόγιο ο Οκτώβριος – μήνας σχετικά ήπιος | juanjoydavid.com

Ισπανία: Φωτογραφήθηκαν γυμνοί για το καλό του τόπου τους

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2022, 10:00
Η Λουσία Νικολάς είναι στο ημερολόγιο ο Οκτώβριος – μήνας σχετικά ήπιος
|juanjoydavid.com

Ισπανία: Φωτογραφήθηκαν γυμνοί για το καλό του τόπου τους

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2022, 10:00

Φωτογραφήθηκαν γυμνοί ή ημίγυμνοι σε καλαντάρι: αυτή ήταν η στρατηγική που υιοθέτησαν οι μόλις 16 κάτοικοι του ορεινού χωρίου Πένια Ζάφρα ντε Αμπάχο για να το σώσουν. Από τι απειλείται και χρειάζεται σώσιμο; Από την εγκατάλειψη και την ερήμωση.

Ο μήνας Απρίλιος (juanjoydavid.com)

Το βάσανό τους είναι να επαναφέρουν το χωριό τους στους ταξιδιωτικούς προορισμούς, τουτέστιν να να το επισκεφθούν μερακλήδες τουρίστες (και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, φυσικά). Ετσι, συναίνεσαν όταν η Λουσία Νικολάς, η συγχωριανή τους, τους πέταξε την ιδέα να ξεγυμνωθούν, να φωτογραφηθούν και να τυπώσουν τις ομορφάδες τους σε ένα ημερολόγιο του 2023. Μα, αυτό θα τους σώσει από τον επαπειλούμενο αφανισμό; Ποτέ δεν ξέρεις, γούστα είναι αυτά.

Τάχα είναι αυστηρή η δασκάλα του χωριού; (juanjoydavid.com)

Η Νικολάς μίλησε στον βρετανικό Guardian: «Τους πρότεινα την ιδέα μου και αρχικά με είπαν παλαβή. Οταν όμως τους εξήγησα ότι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να δώσουμε δημοσιότητα στο χωριό μας, να το προβάλουμε τουριστικά και να καλωσορίσουμε τους πάντες, άλλαξαν γνώμη». Σταδιακά, βέβαια, καθώς χρειάστηκε λίγος χρόνος για να ροδοψηθούν στη γάστρα του γυμνού μάρκετινγκ οι μεγαλύτεροι. «Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε, επιτέλους, αρκετούς κατοίκους πρόθυμους να συμμετάσχουν».

Ο μήνας Νοέμβριος γεμάτος κολοκύθες (juanjoydavid.com)

Η φωτογράφιση κράτησε τρεις ημέρες. Ολοι οι απαθανατισθέντες είναι ωραίοι, αλλά τις εντυπώσεις κλέβει κάποιος Πέδρο Σάντσεθ. Οχι φυσικά ο πρωθυπουργός – αυτός ζει στη Μαδρίτη, που αφυκτιά από πληθυσμό. Ο Σάντσεθ πόζαρε τα ηλικίας 100 Μαΐων κάλλη του ακομπλεξάριστα, φορώντας μόνο τη σκελέα του και το μπερεδάκι του, κρατώντας μάλιστα και ένα φλασκί κρασί. «Ηταν ο πρώτος που αποδέχθηκε την ιδέα». Η Νικολάς, από πλευράς της, ομορφαίνει τη σελίδα του Οκτωβρίου.

Ο παππούς με τη σκελέα είναι, φυσικά, ο Δεκέμβριος (juanjoydavid.com)

Το ημερολόγιο, που πωλείται προς 9 ευρώ, έχει μεγάλη ζήτηση σε όλη την Ισπανία, ακόμη και στο Μεξικό, λέει! «Εχουμε πουλήσει 400 τεμάχια και δεχόμαστε συνεχώς νέες παραγγελίες. Και όσοι δεν φωτογραφήθηκαν, το έχουν μετανιώσει». Η επόμενη κίνηση των καλών συχωριανών; Σχεδιάζουν το ημερολόγιο του 2024…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...