434
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του στη Βουλή | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρυσοχοΐδης: Οι Γκεστάπο στις σχολές βιάζουν το Κράτος Δικαίου

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:50
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του στη Βουλή
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Χρυσοχοΐδης: Οι Γκεστάπο στις σχολές βιάζουν το Κράτος Δικαίου

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 17:50

Για αντιδημοκρατικά φαινόμενα βίας και ανομίας των «τραμπούκων» στα ελληνικά πανεπιστήμια που πρέπει να τελειώσουν, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη για το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης προκειμένου να προστατευτεί η ακαδημαϊκή ελευθερία, υπεραμυνόμενος των ρυθμίσεων για σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας ως μοναδικής, όπως είπε, «ρεαλιστικής λύσης» στο σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Διανθίζοντας την ομιλία του με πολλούς χαρακτηρισμούς –«Γκεστάπο» στις σχολές, «βιάζουν το Κράτος Δικαίου» κ.λπ.– ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι «πρέπει να έχουμε το θάρρος να λύσουμε το πρόβλημα, γιατί δεν το αντέχει η δημοκρατική μας συνείδηση, η κοινωνική μας ευαισθησία και η αποστολή μας».

Μίλησε για αδιανόητο καθεστώς ανελευθερίας από παραβατικές μειοψηφίες που «βιάζουν το Κράτος Δικαίου», ενώ αποκρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης (πλην της Ελληνικής Λύσης, που ως γνωστόν απαιτεί ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. με εκπαίδευση λοκατζήδων στα ΑΕΙ), ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν πρόκειται για ιδεολογική κυβερνητική επιλογή, αλλά για την ύστατη καταφυγή.

«Ποιο δικαίωμα παραβιάζει η παρουσία της αστυνομίας όταν ήδη παραβιάζεται η ελευθερία της έκφρασης; Οι χωροφύλακες της ελεύθερης έκφρασης, οι Γκεστάπο στις σχολές, είναι οι τραμπούκοι που άλλοι τους ανέχονται, άλλοι τους θωπεύουν και άλλοι τους φοβούνται. Εμείς, με ευθύνη και δημοκρατική συνείδηση, αλλάζουμε όσα πρέπει, γιατί έτσι πρέπει για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης παρακμής. Σήμερα μόνο η Αστυνομία μπορεί αν δεν θέλουμε μία ακόμα τρύπα στο νερό και συνέχεια της ανελευθερίας των τραμπούκων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατη η διασφάλιση της φύλαξης και της ασφάλειας των πανεπιστημίων από ιδιωτικές εταιρίες security ή τις πρυτανικές αρχές και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι άφησε την παραβατικότητα στα ΑΕΙ να κακοφορμίσει, προσφέροντας άλλοτε κάλυψη και άλλοτε αδιαφορώντας και σήμερα με ανεύθυνο τρόπο επιχειρεί να μετατοπίσει τις ευθύνες του κράτους στις πρυτανικές Αρχές.

«Η πολιτική κριτική δεν είναι για τους πρυτάνεις, αλλά για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που 4,5 χρόνια άφησε και κακοφόρμισε η ανομία, φούντωσε η εγκληματικότητα στα ιδρύματα. Κάντε μια αναδρομή και δείτε τις απαντήσεις των Υπουργών σας εκείνη την εποχή για τα ζητήματα αυτά. Ήταν είτε κάλυψη είτε αδιαφορία και το φοβερό κι αμίμητο ότι την κατάσταση θα λύσει το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα. Μέχρι τότε έγινε στα πανεπιστήμια καθεστώς ο φόβος, εμπεδώθηκε η μοιρολατρία, έγινε ανεκτή και σχεδόν θεωρήθηκε φυσιολογική η ανασφάλεια. Και τώρα ζητάτε από τους Πρυτάνεις να αναλάβουν τη φύλαξη. Φορτώνετε τις ευθύνες της πολιτείας στις πλάτες των πρυτανικών αρχών. Είναι ανεύθυνο. Ξεκάθαρη αποφυγή λύσης και καθαρή παραπομπή στις καλένδες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...