254
O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ | YouTube/SKAI

Χρυσοχοΐδης: Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό – 50 συλλήψεις την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 10:40
O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ
|YouTube/SKAI

Χρυσοχοΐδης: Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας σε κάθε νομό – 50 συλλήψεις την ημέρα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2024, 10:40

Τη δέσμευση ότι σε κάθε νομό της χώρας θα υπάρχει ένα γραφείο ενδοοικογενειακής βίας και αντίστοιχα θα λειτουργεί από ένα ασφαλές σπίτι για γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, ανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας την Τρίτης στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν, τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, και ενδεικτικά ανέφερε ότι καθημερινά συλλαμβάνονται και προσάγονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία.

Μόνο το περασμένο 24ωρο, επεσήμανε, έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο «100».

Στην κατεύθυνση αυτή, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπενθύμισε ότι από τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, μέχρι σήμερα λειτουργούν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα θα γίνουν 63 σε όλους τους νομούς της χώρας.

«Σε κάθε νομό θα υπάρχει ένα γραφείο ενδοοικογενειακής βίας», δεσμεύθηκε, όπως και σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας καθώς όπως έκανε γνωστό, ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη.

Οσον αφορά τη βία ανηλίκων, εκτίμηση του υπουργού ήταν ότι η πλειοψηφία των περιστατικών αυτών αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη. Κάθε βράδυ, είπε, γίνονται συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική αναφορά στην περίπτωση της Κηφισιάς, όπου τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνονται χιλιάδες παιδιά από διάφορους δήμους της Αττικής. Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, στην περιοχή υπάρχουν περιπολίες αστυνομικών με πολιτικά, ασφάλεια οπλισμένη, ενώ υπάρχει η γραμμή 10201 για καταγγελίες περιστατικών με ανηλίκους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...