433
Ο Τεντόγλου στα ύψη. Το δέκατό του (!) μετάλλιο σε διεθνείς διοργανώσεις είναι γεγονός | REUTERS/Fabrizio Bensch

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Μίλτος Τεντόγλου!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2024, 13:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/03/2024, 14:10
Ο Τεντόγλου στα ύψη. Το δέκατό του (!) μετάλλιο σε διεθνείς διοργανώσεις είναι γεγονός
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Μίλτος Τεντόγλου!

Protagon Team Protagon Team 2 Μαρτίου 2024, 13:49
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 02/03/2024, 14:10

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι παγκόσμιος πρωταθλητής —σωστότερα: είναι και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής! Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης, το Σάββατο, ο έλληνας άλτης του μήκους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, διατηρώντας τα σκήπτρα που είχε από το 2022 και την αντίστοιχη διοργάνωση στο Βελιγράδι.

Λίγο πριν κλείσει τα 26 του χρόνια —έχει γενέθλια στις 18 Μαρτίου— ο Μίλτος Τεντόγλου έδειξε ότι έχει κάθε δυνατότητα να επαναλάβει στο Παρίσι, το καλοκαίρι, τον θρίαμβο του 2021 στο Τόκιο, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, με υψηλό ανταγωνισμό, κυρίως από τον 19χρονο Ματία Φουρλάνι της Ιταλίας, με τα μετάλλια να κρίνονται σε… δύο εκατοστά του μέτρου. Ήταν επίσης ένας αγώνας με σχετικά κακές επιδόσεις —για επίπεδο παγκοσμίου πρωταθλήματος—, τις οποίες ο νικητής απέδωσε στο γεγονός ότι ο τελικός του μήκους διεξήχθη πρωί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν την έκτη και τελευταία προσπάθεια, ο Μίλτος Τεντόγλου είχε 8,22 μ. και δεύτερη καλύτερη επίδοση στα 8,15 μ. -που πέτυχε στο τέταρτο άλμα, όταν για μία στιγμή τον προσπέρασε στην κούρσα για το χρυσό ο Ιταλός- ενώ το πέμπτο του άλμα ήταν στα 8,11 μ..

O Ματία Φουρλάνι είχε επίσης 8,22 μ., αλλά δεύτερη καλύτερη επίδοση στα 8,10 μ. Στην έκτη προσπάθεια ο πολλά υποσχόμενος Ιταλός ρίσκαρε και ήταν άκυρος. Ο Μίλτος Τεντόγλου ακολούθησε με μία ακόμα υψηλή πτήση, στα 8,19 μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Τζαμαϊκανός Κάρεϊ ΜακΛάουντ, με άλμα στα 8,21 μ.

Ο Μίλτος Τεντόγλου ηγεμόνας του αγωνίσματος, με τους «διεκδικητές»: τον Φουρλάνι της Ιταλίας και τον ΜακΛάουντ της Τζαμάικα (REUTERS/Paul Childs)
Μετά τον αγώνα, ο Τεντόγλου με τον Φουρλάνι (Reuters)

 

Αυτό ήταν το δέκατο μετάλλιο που κατακτά ο Μίλτος Τεντόγλου στην έως τώρα καριέρα του σε διεθνείς διοργανώσεις στίβου και το ένατο χρυσό! To 2019 στη Γλασκώβη είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο πανευρωπαϊκών αγώνων.

«Ο αγώνας μου μου ήταν χάλια. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να δίνεις αγώνα έτσι πρωί. Ο,τι χειρότερο. Πολύ περίεργος αγώνας, δεν το ευχαριστήθηκα καθόλου», είπε, ως συνήθως cool και μετριόφρων, ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο ίδιος είπε ότι τα άλλα παιδιά (όπως ο 19χρονος Φουρλάνι) δεν είχαν ξανανικήσει και ήταν πιο πεινασμένοι. «Εγώ έψαχνα τρόπους να ενεργοποιηθώ. Οταν είναι έτσι πρωί, ένιωθα… σαν να είμαι σε πανελλήνιους αγώνες, σε βαλκανικούς…», είπε, αναφερόμενος και πάλι στις δυσκολίες ενός αγώνα τόσο πρωί.

Τον Μίλτο Τεντόγλου έσπευσαν να συγχαρούν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί (διαβάστε εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...