281
O Στιούαρτ και Λίντα Ρέσνικ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς | Shutterstock

Χορηγία – «μαμούθ» για το περιβάλλον από ζεύγος σελέμπριτι

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 21:04
O Στιούαρτ και Λίντα Ρέσνικ σε φιλανθρωπικό γκαλά στο Χίλτον του Μπέβερλι Χιλς
|Shutterstock

Χορηγία – «μαμούθ» για το περιβάλλον από ζεύγος σελέμπριτι

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2019, 21:04

Απρόσμενη ήταν η χορηγία που έλαβε το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (Caltech) από τον «άρχοντα» του εμφιαλωμένου νερού και τη σύζυγό του και αφορά αποκλειστικά την έρευνα για την κλιματική αλλαγή.

Το ζευγάρι, ιδιοκτήτες της εταιρείας εμφιαλωμένου νερού Fiji και από τους μεγαλύτερους παραγωγούς κελυφωτών φιστικιών και αμυγδάλων στις ΗΠΑ, πρόσφερε την Πέμπτη 750 εκατομμύρια δολάρια, δείχνοντας έτσι την υποστήριξή του στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα χρήματα θα απορροφήσει το τμήμα Μελετών Περιβάλλοντος του Celtech και θα επενδυθούν στην εξεύρεση τεχνολογικών λύσεων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η χορηγία του ζεύγους έρχεται ακριβώς μία εβδομάδα από την ημέρα που εκατομμύρια νέοι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν παγκοσμίως για την κλιματική αλλαγή, ζητώντας άμεση δράση για την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οπως γράφουν οι New York Times, η έρευνα θα μπορούσε να καταστήσει την παγκόσμια γεωργία πιο βιώσιμη.

Η κλιματική αλλαγή βρίσκεται ψηλά και στην ατζέντα των Δημοκρατικών για  τις προκριματικές προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Το κοσμικό ζεύγος Ρέσνικ, είναι επίσης μεγάλοι χρηματοδότες των Δημοκρατικών εδώ και χρόνια.

Το ζεύγος υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη χορηγία δεν έχει πολιτική χροιά. «Δίνουμε τα χρήματα για να προστατεύσουμε τις μελλοντικές γενιές, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται τα παιδιά και τα εγγόνια μας και τα δικά τους εγγόνια, αλλά και επειδή οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής έχουν ήδη επηρεάσει τις δικές μας επιχειρήσεις στον τομέα παραγωγής φρούτων και ξηρών καρπών».

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πίνει νερό Fiji /Facebook

To νερό Fiji αποτελεί τεράστια οικονομική δύναμη των ΗΠΑ και καλύπτει το 20% των εξαγωγών νερού. Το προτιμούν δε οι κάθε είδους ελίτ, από τον Μπαράκ Ομπάμα ώς τις τηλεοπτικές «Νοικοκυρές σε Απόγνωση», αλλά και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...