662
Η Χόουπ Χικς δεν έχει φτάσει καν στα πρώτα... «άντα». Και είναι η ελπίδα του Τραμπ να αλλάξει την εικόνα του Λευκού Οίκου και της προεδρίας του | Photo by Drew Angerer/Getty Images/Ideal Images

Η 28χρονη Χόουπ στην οποία ελπίζει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2017, 07:19
Η Χόουπ Χικς δεν έχει φτάσει καν στα πρώτα... «άντα». Και είναι η ελπίδα του Τραμπ να αλλάξει την εικόνα του Λευκού Οίκου και της προεδρίας του
|Photo by Drew Angerer/Getty Images/Ideal Images

Η 28χρονη Χόουπ στην οποία ελπίζει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2017, 07:19

Ο Μάικ Ντάμπκι αποχώρησε τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθυντής Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και ο Αντονι Σκαραμούτσι, ο «βρωμόστομος», που τον αντικατέστησε, απολύθηκε μόλις δέκα ημέρες μετά την τοποθέτησή του στην θέση-κλειδί πλάι στον Ντόναλντ Τραμπ. Από εκείνη τη στιγμή οι φήμες έλεγαν ότι θα τον αντικαθιστούσε η 28χρονη Χόουπ Χικς, η Χοπέστερ ή Χόουπι, όπως την αποκαλεί μερικές φορές ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οπερ και εγένετο. Στην αρχή διορίστηκε προσωρινά υπεύθυνη στρατηγικής επικοινωνίας αλλά πλέον έχει ανακοινωθεί επίσημα η θέση της πλάι στην «μαγνητική προσωπικότητα» του Ντόναλντ Τραμπ, όπως τον χαρακτήρισε σε μια από τις σπάνιες δηλώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο Μάιο.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ένα άρθρο της Washington Post που ανέφερε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ υποτιμά το προσωπικό του, η Χόουπ είχε γράψει στο Twitter: «Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει μαγνητική προσωπικότητα και αποπνέει θετική ενέργεια, η οποία μεταδίδεται σε όσους βρίσκονται γύρω του. Είναι φανταστικός, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ και μια εκπληκτική ικανότητα να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται ξεχωριστοί και να επιδιώκουν κάτι πολύ περισσότερο από ότι πιστεύουν ότι είναι δυνατόν να γίνει».

Andrew Harrer-Pool/Getty Images/Ideal Images
Η Χόουπ έχει την εμπιστοσύνη του αμερικανού προέδρου και κατάφερε μάλιστα να μείνει έξω από τον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα σε άλλους βοηθούς του Τραμπ (Andrew Harrer-Pool/Getty Images/Ideal Images)

Πώς κατάφερε να αναρριχηθεί τόσο γρήγορα; H νεαρή απόφοιτος του Southern Methodist University συμπεριλαμβάνεται στη φετινή λίστα «30 under 30» του περιοδικού Forbes, είναι ανάμεσα στις έξι πιο καλοπληρωμένες υπαλλήλους του Λευκού Οίκου και η πιο υψηλόμισθη βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ (τον Ιούνιο δημοσιεύτηκε ότι οι ετήσιες απολαβές της ανέρχονται σε 179.700 δολάρια).

Κατάγεται από το Κονέκτικατ και για ένα διάστημα -στην εφηβεία της- εργάστηκε σαν μοντέλο: εμφανίστηκε σε μια διαφημιστική καμπάνια του οίκου Ralph Lauren και στο εξώφυλλο ενός βιβλίου με τίτλο The It Girl, ενώ αργότερα φωτογραφήθηκε και με δημιουργίες της Ιβάνκα Τραμπ. Σε ανύποπτο χρόνο, όμως, μιλώντας σε ένα τοπικό περιοδικό είχε πει ότι εάν το μόντελινγκ και η υποκριτική δεν την οδηγούσαν πουθενά, «θα μπορούσα πραγματικά να δω τον εαυτό μου στην πολιτική. Ποιος ξέρει;»

Ivanka-Trump-Hope-1

Και να που συνέβη, αν και γνώριζε ελάχιστα πράγματα για την πολιτική πριν ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή της στο Forbes. Φαίνεται, πάντως, ότι πολιτική και η επικοινωνία είναι στο αίμα της αφού και ο πατέρας της Πολ Χικς είχε εργαστεί ως επικεφαλής του γραφείου του Ρεπουμπλικανού Στιούαρτ ΜακΚίνεϊ, αναφέρει το CNBC. Αργότερα, ο Χικς στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα και έγινε περιφερειακός διευθύνων σύμβουλος δημοσίων σχέσεων της Ogilvy και στη συνέχεια διευθυντής επικοινωνίας στο Εθνικό Πρωτάθλημα Αμερικανικού Ποδοσφαίρου.

Η Χόουπ ακολούθησε αντίστροφη πορεία. Το 2012 μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και άρχισε να εργάζεται στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Hiltzik Strategies, μεταξύ των πελατών της οποίας ήταν η εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ Ivanka Trump αλλά και η Trump Real Estate. Αμέσως, αποσπάστηκε στην, αρχικά, ολιγομελή ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και από την πρώτη στιγμή  βρέθηκε στο πλευρό του υποψηφίου αντιμετωπίζοντας με επιτυχία τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, η Χόουπ Χικς κατέλαβε ένα γραφείο ακριβώς έξω από το Οβάλ Γραφείο. Έχει την εμπιστοσύνη του προέδρου, κατάφερε μάλιστα, όπως αναφέρει η Telegraph, να μείνει έξω τόσο από τα φώτα της δημοσιότητας όσο και από τον πόλεμο που μαίνεται ανάμεσα σε άλλους βοηθούς του προέδρου.

Σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της στον Λευκό Οίκο, η Χόουπ θεωρείται «άθικτη», δεν δίνει συνεντεύξεις επιθυμώντας να μένει μακριά από τις κάμερες και έχει τουιτάρει μόνο τρεις φορές. Μιλάει με τον Πρόεδρο πολλές φορές καθημερινά, ενημερώνοντάς τον πώς «παίζουν» οι διάφορες ιστορίες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και από δω και στο εξής θα συνεργάζεται στενά με την 34χρονη Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, την επίσης νέα εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου. Για πόσο καιρό θα μείνουν στη θέση τους οι δύο νεαρές κυρίες;

Πιθανολογούμε ότι το χαμηλό προφίλ που προσπαθούν να δείχνουν θα τις βοηθήσει περισσότερο από τους προκατόχους τους. Θα δείξει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...