345
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντη Μπελέρης συμμετείχε με ειδική άδεια στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του νεοεκλεγέντος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου | REUTERS/Johanna Geron

Χειμάρρα: Δημοτικές εκλογές εν μέσω καταγγελιών για πιέσεις και κλίμα τρομοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2024, 15:04
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντη Μπελέρης συμμετείχε με ειδική άδεια στην πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του νεοεκλεγέντος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
|REUTERS/Johanna Geron

Χειμάρρα: Δημοτικές εκλογές εν μέσω καταγγελιών για πιέσεις και κλίμα τρομοκρατίας

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2024, 15:04

Με πολλές καταγγελίες για κλίμα τρομοκρατίας, εξαγορά ψήφων και εκβιασμούς ψηφίζουν την Κυριακή οι πολίτες της Χειμάρρας στην Αλβανία, για την ανάδειξη δημάρχου στη θέση του φυλακισμένου Φρέντη Μπελέρη.Εκτιμάται ότι η αποχή θα ξεπεράσει ακόμα και το 50%.

Όπως κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μέσα από τις φυλακές, όλος ο μηχανισμός του Εντι Ράμα και πολλά μέλη του αλβανικού υπουργικού συμβουλίου βρίσκονται στη Χειμάρα σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο Φρέντη Μπελέρης ανέφερε:

«Η καρδιά μου σήμερα βρίσκεται στη Χιμάρα. Εκεί όπου σήμερα τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας δίνουν την ύψιστη μάχη για τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα τους. Από το κελί της αλβανικής φυλακής όπου παραμένω για 425 μέρες, η σκέψη μου όλη μέρα θα είναι με τα αδέρφια μου και όλους όσους αντιλαμβάνονται πως το κράτος Δικαίου και η Δημοκρατία είναι αδιαπραγμάτευτα. Με όλους όσους εξέφρασαν τη συμπαράσταση τους και βρέθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή τη δοκιμασία. Με όλους όσους δε λύγισαν μπροστά σε πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις και παρακρατικές λογικές και σήμερα θα το αποδείξουν για μια ακόμη φορά.

Καλή επιτυχία από καρδιάς στον Πέτρο Γκικουρία. Απέδειξε ότι είναι ένα άξιο τέκνο της Χιμάρας ήδη. Είμαι σίγουρος πως τα δικά του χέρια θα οδηγήσουν με ασφαλεια το Δήμο μας την επόμενη μέρα».

Ο ίδιος έχει ζητήσει από την αλβανική ομογένεια να στηρίξει για τη δημαρχία τον υποψήφιο της «Ομόνοιας» Πέτρο Γκικουρία καθώς βασικό διακύβευμα της κάλπης είναι η προστασία των περιουσιών των Ελλήνων της περιοχής.


Ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος, μιλώντας στο ΕΡΤNews έκανε λόγο για επαναληπτικές μη δημοκρατικές εκλογές και απηύθηνε έκκληση στους ψηφοφόρους να μη φοβηθούν και να προσέλθουν στις κάλπες. «Στη Χειμάρρα όπως και να έχει θα κερδίσουμε. Ελπίζουμε η πίεση να μην αποδώσει και στα υπόλοιπα χωριά και στο τέλος να είμαστε μόνο εμείς που θα πανυγυρίζουμε»,τόνισε ο Πέτρος Μπελέρης.

Οι κάλπες κλείνουν στις 8 το βράδυ της Κυριακής, ώρα Ελλάδας. Τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...