376
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε σκηνή από την ταινία «Biutiful» | Roadside Attractions

Ο Μπαρδέμ στο πλευρό του Γούντι Αλεν: «Θα ξανασυνεργαζόμουν και αύριο μαζί του»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 14:34
Ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε σκηνή από την ταινία «Biutiful»
| Roadside Attractions

Ο Μπαρδέμ στο πλευρό του Γούντι Αλεν: «Θα ξανασυνεργαζόμουν και αύριο μαζί του»

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2018, 14:34

Το ντόμινο καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που κατέκλυσε το Χόλιγουντ στις αρχές του 2018, έφερε στο φως και μία παλιότερη υπόθεση καταγγελίας, που όμως ποτέ δεν αποδείχτηκε: οι ισχυρισμοί που είχε κάνει παλιότερα η θετή κορή του Γούντι Αλεν, Ντίλαν Φάροου, ότι ο πατέρας της την κακοποιούσε, προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων από πρώην συνεργάτες του σκηνοθέτη.

Πολλοί ήταν εκείνοι, παρασυρμένοι από το κίνημα του #MeToo, που έφτασαν στο σημείο ακόμη και να δωρίσουν την αμοιβή τους από την πιο πρόσφατη ταινία του Αλεν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σε μία προσπάθειά τους να μην σπιλώσουν και το δικό τους όνομα με τον «ύποπτο για σεξουαλική κακοποίηση Αλεν».

Ο μοναδικός σταρ που τάχθηκε από την αρχή στο πλευρό του στριμωγμένου Γούντι, ήταν ο Χαβιέ Μπαρδέμ. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στην ταινία «Vicky Christina Barcelona» του 2008. Ο Μπαρδέμ, όπως όλα δείχνουν, παραμένει στο πλευρό του αμερικανού σκηνοθέτη.

Ο Γούντι Αλεν δίνει τις σκηνοθετικές του οδηγίες στο ζευγάρι και στη ζωή, Χαβιέ Μπαρδέμ-Πενέλοπε Κρουζ για την ταινία «Vicky Christina Barcelona» (Roadside Attractions)

Μιλώντας κατά τη διάρκεια masterclass στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Lumiere στη Λυών της Γαλλίας, ο ισπανός ηθοποιός δήλωσε ότι θα ξανασυνεργαζόταν με τον Αλεν, παρά τις κατηγορίες εις βάρος του που ακόμη περιφέρονται στο Χόλιγουντ.

«Ο Αλεν είναι ιδιοφυΐα» εξήγησε ο Μπαρδέμ, όπως αναφέρει το Variety. «Θα δούλευα μαζί του και αύριο» είπε.

Ο Γούντι Αλεν και το πεντάστερο καστ του «Vicky Christina Barcelona»: Χαβιέ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Σκάρλετ Γιόχανσον ( Roadside Attractions)

Ο Αλεν έχει κατηγορηθεί από την πρώην σύζυγό του, Μία Φάροου και την υιοθετημένη κόρη της Ντίλαν Φάροου ότι κακοποιούσε τη Ντίλαν σεξουαλικά όταν ήταν παιδί.

«Σήμερα, 11 χρόνια αργότερα, παραμένει η ίδια κατηγορία» δήλωσε ο Μπαρδέμ. «Οι δημόσιες κατηγορίες είναι πολύ επικίνδυνες. Αν κάποια ημέρα γίνει δίκη και αποδειχθεί αληθής η συγκεκριμένη κατηγορία, τότε θα αλλάξω γνώμη, αλλά αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν έχει αλλάξει» ανέφερε ο ηθοποιός.

«Την εποχή που γυριζόταν το “Vicky Christina Barcelona” οι ισχυρισμοί ήταν ήδη γνωστοί για περισσότερα από 10 χρόνια και δύο πολιτείες στις ΗΠΑ έκριναν ότι δεν ήταν ένοχος» κατέληξε ο Μπαρδέμ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ξανασυνεργαζόμουν και αύριο με τον Γούντι Αλεν αν μου το ζητούσε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...