314
|

Χατζηδάκης: Πληρωμές αναδρομικών συντάξεων έως τέλη Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 11:51

Χατζηδάκης: Πληρωμές αναδρομικών συντάξεων έως τέλη Οκτωβρίου

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2021, 11:51

Μέχρι το τέλος του Οκτώβριου θα έχουν καταβληθεί τα αναδρομικά για όσους πήραν σύνταξη μετά το 2016. Αυτό ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παράλληλα σημείωσε πως θα καταβληθούν και οι αυξήσεις που προβλέπει ο νομός Βρούτση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 και στον δημοσιογράφο Αρη Πορτοσάλτε, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τέλη του επόμενου μήνα θα έχουν πληρωθεί και τα αναδρομικά στη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων προ του 2016 και θα παραμείνουν για τον Νοέμβριο κάποιες «δύσκολες» περιπτώσεις συνταξιούχων αλλά και των κληρονόμων που δικαιούνται αναδρομικά.

Για το φλέγον θέμα των εκκρεμών συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι στόχος του είναι μέσα στο επόμενο δίμηνο να εκδίδονται 30.000 συντάξεις κάθε μήνα και μέσα στους επομένους μήνες  το πρόβλημα να έχει επιλυθεί πλήρως.

Πρόσθεσε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα βοηθήσουν σημαντικά οι 3.600 δικηγόροι και λογιστές που έχουν κάνει αίτηση να πιστοποιηθούν για την έκδοση συντάξεων οι οποίοι τώρα εκπαιδεύονται και από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν το έργο τους.

Ο κ.  Χατζηδάκης δήλωσε παράλληλα ότι δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης «ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο». Υπενθύμισε δε ότι το κόστος των συντάξεων φτάνει τα 16 δισ. ευρώ το χρόνο.

Κατά τα άλλα, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε τεράστιο θέμα την εξυπηρέτηση των πολιτών στον ΕΦΚΑ. Εκτίμησε ότι τα ζητήματα που υπάρχουν θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1555 και του υποστηρικτικό γραφείο που ξεκινά να λειτουργεί σε λίγες μέρες και το οποίο ια συγκεντρώνει τα ερωτήματα των πολιτών και θα τα απαντά σε μικρό χρονικό διάστημα.

Διευκρίνισε πως ισχύουν κανονικά οι δόσεις στις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν στην εφορία.

Για την ανεργία ο κ. Χατζηδάκης παρατήρησε ότι τον Ιούνιο μειώθηκαν κατά 100.000 οι άνεργοι σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019, ποσοστό που όπως είπε αντιστοιχεί σε δύο μονάδες του ΑΕΠ σε σχέση με το 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News