331
Ο ΕΦΚΑ πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ, τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας | INTIMEnews

Χατζηδάκης: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στον ΕΦΚΑ – οι εν δυνάμει απεργοί επιστρέφουν στη δουλειά τους

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 11:07
Ο ΕΦΚΑ πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ, τονίζει σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας
|INTIMEnews

Χατζηδάκης: Παράνομη και καταχρηστική η απεργία στον ΕΦΚΑ – οι εν δυνάμει απεργοί επιστρέφουν στη δουλειά τους

Protagon Team Protagon Team 23 Δεκεμβρίου 2021, 11:07

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής-ΠΟΠΟΚΠ (48ωρη στις 23 και 24 Δεκεμβρίου) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων ΕΦΚΑ – ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ (24ωρη στις 23 Δεκεμβρίου), μετά την εντολή που έδωσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, στον διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μη δοθούν, ή και να ανακληθούν, όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.

Στη σχετική του απόφαση ο υπουργός επικαλείτο την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Στην ανακοίνωσή της για την εξαγγελία της απεργίας, η ΠΟΠΟΚΠ εξέφραζε την αντίθεσή της στην απόφαση για την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων στον ΕΦΚΑ για το διάστημα των γιορτών και τη μεταφορά τους δέκα ημέρες μετά, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων δεν θα λυθεί με την ανάκληση των αδειών των εργαζομένων, «που βιώνουν καθημερινά την εργασιακή τους εξόντωση».

Από την πλευρά της, στην αγωγή που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η διοίκηση του ΕΦΚΑ, επεσήμαινε, μεταξύ των άλλων, ότι οι δύο Ομοσπονδίας δεν τήρησαν την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπεται για απεργία στο δημόσιο, οι απεργίες δεν προκηρύχθηκαν από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων και δεν κάλεσαν, ούτε καν για την τήρηση των προσχημάτων, τον ΕΦΚΑ σε δημόσιο διάλογο.

Σε ανάρτησή του μετά την έκδοση της απόφασης ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε:

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία που είχαν κηρύξει δύο ομοσπονδίες εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Οσοι θα απεργούσαν, πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι μέρες πριν το τέλος του χρόνου είναι κρίσιμες για να κλείσουν εκκρεμότητες πολλών πολιτών (πχ ασφαλιστική ενημερότητα)».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε στιγμή ότι ο ΕΦΚΑ ασκεί κοινωνική πολιτική και πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες. Κι όχι οι πολίτες τον ΕΦΚΑ», καταλήγει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...