413
| Reuters / CreativeProtagon

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Κι άλλες καταγγελίες εναντίον του πριν από τη νέα δίκη του

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2024, 15:20
|Reuters / CreativeProtagon

Χάρβεϊ Γουάινσταϊν: Κι άλλες καταγγελίες εναντίον του πριν από τη νέα δίκη του

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2024, 15:20

Ο πρώην παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπος με περισσότερες ποινικές διώξεις, καθώς οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν ότι έχουν υποβληθεί καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλικές επιθέσεις και σε άλλες γυναίκες.

Το 2020, ο Γουάινσταϊν καταδικάστηκε από δικαστήριο του Μανχάταν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση, αλλά οι καταδικαστικές αποφάσεις ανετράπησαν τον περασμένο μήνα, καθώς ο δικαστής είχε επιτρέψει την κατάθεση μαρτύρων των οποίων οι ισχυρισμοί δεν ήταν επίσημα μέρος της υπόθεσης.

Οι εισαγγελείς είπαν ότι σκόπευαν να ξεκινήσουν εκ νέου δίκη και, σύμφωνα με τους Times, την Τετάρτη 29 Μαΐου ανακοίνωσαν ότι έχουν εμφανιστεί περισσότερες γυναίκες που κατηγορούν τον πρώην παραγωγό για σεξουαλικές επιθέσεις και ελπίζουν να καταθέσουν νέο κατηγορητήριο εναντίον του. «Μερικές δεν ήταν έτοιμες να μιλήσουν ανοιχτά το 2020, τώρα φαίνονται έτοιμες να το κάνουν», δήλωσε η βοηθός εισαγγελέα Νικόλ Μπλούμπεργκ.

Ο 72χρονος Γουάινσταϊν, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές της νήσου Ρίκερς, εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστή στο ίδιο δικαστήριο όπου λαμβάνει χώρα και η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ. Η ανατροπή της καταδίκης του δεν είχε ως αποτέλεσμα την αποφυλάκισή του, επειδή έχει καταδικαστεί επίσης για βιασμό από δικαστήριο του Λος Αντζελες τον Δεκέμβριο του 2022.

Ο δικηγόρος του Γουάινσταϊν, Αρθουρ Αϊντάλα, επανειλημμένα διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση της λέξης «επιζήσασα» από τους εισαγγελείς για τις γυναίκες που έκαναν τις νέες καταγγελίες.

Ο δικαστής Κάρτις Φάρμπερ επέπληξε τον Αϊντάλα για μια συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις 25 Απριλίου, μετά την απόφαση του εφετείου, και του είπε ότι δεν πρέπει να αναφέρεται δημόσια σε πιθανές νέες κατηγόρους ή εκείνες που ήδη εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο Αϊντάλα είπε ότι θα ανάγκαζε τη Μίμι Χέιλι, η οποία κατέθεσε στην αρχική δίκη, να υπομείνει μια σκληρή κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, εάν «τολμήσει να εμφανιστεί στο δικαστήριο». Την Τετάρτη ζήτησε συγγνώμη, αφού κατηγορήθηκε για εκφοβισμό, αλλά είπε ότι ήταν καθήκον του να υπερασπιστεί «με ζήλο» τον πελάτη του. Ο Φάρμπερ προειδοποίησε και τις δύο πλευρές να μη μετατρέψουν τη δίκη σε σόου για τη δημοσιότητα.

Οι δικηγόροι θα συνεδριάσουν ξανά στις 9 Ιουλίου για την επόμενη ακρόασή τους.

Η πτώση του Γουάινσταϊν, πρώην τιτάνα του Χόλιγουντ, έγινε σύμβολο του κινήματος #MeToo. Κρίθηκε ένοχος τον Φεβρουάριο του 2020 για εγκληματική σεξουαλική επίθεση σε πρώτο βαθμό, με βάση τη μαρτυρία της Χέιλι, πρώην βοηθού παραγωγής του ριάλιτι Project Runway. Καταδικάστηκε επίσης για βιασμό σε τρίτο βαθμό, με βάση τη μαρτυρία της ηθοποιού Τζέσικα Μαν.

Η Χέιλι, η οποία είχε δηλώσει ότι «αισθάνθηκε άρρωστη» μετά την απόφαση του εφετείου να ανατρέψει την καταδίκη, είπε ότι σκέφτεται να καταθέσει σε μια εκ νέου δίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...