380
| Menelaos Myrillas / SOOC

Χάρης Δούκας: Την Κυριακή οι αποφάσεις μου – να αφήσουν τον Δήμο έξω από μικρόψυχες αντιπαραθέσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 10:40
|Menelaos Myrillas / SOOC

Χάρης Δούκας: Την Κυριακή οι αποφάσεις μου – να αφήσουν τον Δήμο έξω από μικρόψυχες αντιπαραθέσεις

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2024, 10:40

Την Κυριακή τα σπουδαία… Στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο  Χάρης Δούκας επιβεβαίωσε ότι θα είναι εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ απέναντι στον νυν πρόεδρο, Νίκο Ανδρουλάκη, και παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις επίσημες ανακοινώσεις.

Ταυτόχρονα όμως, ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει και στην κριτική που του ασκείται για τη σπουδή να μεταπηδήσει από το στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον Δήμο της Αθήνας στην κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς και στις αμφιβολίες που εκφράζονται για το πώς -και αν- θα μπορέσει να χωρέσει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη».

Ο κ. Δούκας επανέλαβε πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη» δεν θα αφήσει «τον δήμο της Αθήνας», ενώ στο ερώτημα πώς σκέφτεται να διατηρήσει τη θέση του δημάρχου Αθηναίων μαζί με αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση εκλογής του,  μίλησε για συμπληρωματικούς ρόλους και επικαλέστηκε μέχρι και το «ευρωπαϊκό κεκτημένο»…

Οξύτερη ωστόσο ήταν η αντίδρασή του -μέσω κύκλων αυτή τη φορά- στα επικριτικά -με αφορμή και την κάθοδό του στις εσωκομματικές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ- δημοσιεύματα που αναφέρονται στα πρώτα του δείγματα γραφής στον Δήμο και δη σε συμβάσεις χιλιάδων ευρώ (για συνεργάτες και συμβούλους διοίκησης)  και απευθείας αναθέσεις για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Από το περιβάλλον του κ. Δούκα μιλούν  για «σειρά κακόβουλων δημοσιευμάτων» από «κύκλους που έχουν μάθει να κινούνται στο σκοτάδι και με αθέμιτους τρόπους».

«Τους λέμε ότι ματαιοπονούν», συνεχίζει η απάντηση στα εν λόγω δημοσιεύματα, ενώ διαβεβαιώνεται ότι «η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας, επιλέγει τους συνεργάτες της, με μοναδικό κριτήριο την αξιοσύνη τους. Επέλεξε και θα συνεχίσει να επιλέγει στελέχη με γνώσεις, ικανότητες και εμπειρία, και όχι με βάση σε ποιο κόμμα ανήκουν και τί ψηφίζουν».

«Οι νόμιμες διαδικασίες που ακολουθούμε, είναι αυτές που υιοθετούνται σε όλους τους Δήμους της χώρας για συνεργάτες και συμβούλους της διοίκησης.

Γι’ αυτό άλλωστε μεταξύ των συνεργατών του Δήμου, είναι άξια στελέχη που εργάστηκαν επιτυχώς, δίπλα και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, όπως με την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Γιώργο Καμίνη, τον Κώστα Μπακογιάννη, άνθρωποι που προέρχονται από πολλούς και διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, και στενοί διαχρονικοί συνεργάτες του νυν Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη», σημειώνεται με νόημα .

Και με το βλέμμα τέλος στην κρίσιμη και καθοριστική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή, διαμηνύεται προς όσους «εξυφαίνουν σχέδια υπονόμευσης», «να αφήσουν τον Δήμο έξω από ανούσιες αντιμαχίες, μικρόψυχες αντιπαραθέσεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...