462
Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακοινώσει τις κατευθύνσεις της υποψηφιότητάς του στις συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων του κόμματος | ant1news.gr

Χάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 21:56
Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ανακοινώσει τις κατευθύνσεις της υποψηφιότητάς του στις συνεδριάσεις των αρμοδίων οργάνων του κόμματος
|ant1news.gr

Χάρης Δούκας: Με τους ρυθμούς Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ θα γινόταν κυβέρνηση το 2050

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2024, 21:56

Σκληρή κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη άσκησε ο Χάρης Δούκας στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ΑΝΤ1 την Πέμπτη, όπου επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα είναι υποψήφιος (και αντίπαλος του πρώτου) για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή, για την επίσημη τοποθέτησή του.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με το «Χάρη, πάμε;» του Μανώλη Χριστοδουλάκη, τη δήλωση με την οποία ο βουλευτής εξέφρασε την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Δούκα λίγες ώρες νωρίτερα. Ο δήμαρχος Αθηναίων απάντησε πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις και το σχέδιο του «για τον χώρο και τη χώρα» στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ διότι «πρέπει να υπάρχει διαδικασία και στα όργανα είναι το καλύτερο σημείο για να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας» όπως είπε.

Ο στόχος, πάντως, είναι «να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβέρνηση τη χώρα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η μεγάλη δημοκρατική παράταξη να είναι στην κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Για τον νυν πρόεδρο του κόμματος είπε πως «έχει κάνει σημαντικό αγώνα ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανέβασε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, όμως δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης. Με αυτούς τους ρυθμούς θα γίνουμε κυβέρνηση το 2050». Ο Χάρης Δούκας πρόσθεσε ότι «πρέπει να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης» μετά από τον «κύκλο επιβίωσης» που προηγήθηκε για το κόμμα.

Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει, θα εμπνέει και θα νικάει. Οι συγκλίσεις δεν γίνονται σε επίπεδο κορυφής, αλλά βάσης, γειτονιάς». Παρέπεμψε και στα του δήμου, λέγοντας πως «με την Ανοικτή Πόλη (σ.σ. τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας) δεν συνενωθήκαμε, είναι ανεξάρτητη και αυτόνομη».

Στην κριτική ότι είναι μόλις έξι μήνες δήμαρχος και θέλει να εμπλακεί και στην ευρύτερη πολιτική σκηνή, ο κ. Δούκας επανέλαβε πως «σε οποιαδήποτε εξέλιξη» δεν θα αφήσει «τον δήμο της Αθήνας». Στο ερώτημα εάν μπορεί να κρατήσει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», δηλαδή τη θέση του δημάρχου Αθηναίων και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απάντησε λέγοντας πως πρόκειται για συμπληρωματικούς ρόλους ενώ επικαλέστηκε και «ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Τέλος αναφερόμενος στην πολιτική και προσωπική φιλία του με τον κ. Ανδρουλάκη τόνισε: «Πράγματι ο Νίκος με στήριξε, τον στήριξα όμως κι εγώ. Σε κάθε περίπτωση η φιλία δεν είναι ούτε δουλεία ούτε ιδιοκτησία. Προϋποθέτει ελευθερία, κι εγώ έχω τώρα ηθική υποχρέωση να κάνω αυτό που θεωρώ καλό για τον πολιτικό μας χώρο και για τη χώρα».

«Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος» είχαν σχολιάσει από την πλευρά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση επιστολής του Χάρη Δούκα προς το κόμμα, με την οποία ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσε επίσημα το αίτημα για εσωκομματικές κάλπες το φινόπωρο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...