416
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τη χαρακτηριστική περιβολή της Πολιτικής Προστασίας, στην ενημέρωση της Πέμπτης | YouTube/Star

Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών σε Περιστέρι και Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 18:41
Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τη χαρακτηριστική περιβολή της Πολιτικής Προστασίας, στην ενημέρωση της Πέμπτης
|YouTube/Star

Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών σε Περιστέρι και Ελληνικό

Protagon Team Protagon Team 23 Απριλίου 2020, 18:41

Σε καραντίνα τέθηκε, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η  Γενική Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά την εμφάνιση συνολικά 28 κρουσμάτων κορονοϊού – εκ των οποίων τα 13 αφορούν σε τροφίμους και 11 σε εργαζόμενους.

«Με βάση τα δείγματα που λάβαμε, υπήρχαν 28 κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία αφορούν 13 τροφίμους της δομής υγείας, 11 εργαζομένους και τέσσερα δείγματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός», ανέφερε συγκεκριμένα ο υφυπουργός.

Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να «ανάβουν» συνεχώς εστίες μετάδοσης, είπαν τόσο ο κ. Χαρδαλιάς, όσο και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας,  εκφράζοντας αμφότεροι την απογοήτευσή τους για την αμέλεια κατά την τήρηση των μέτρων προστασίας από υγειονομικούς (εκτός από την κλινική στο Περιστέρι, υπήρξε ανάλογη περίπτωση σε δομή υγείας των νοτίων προαστίων – σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό).

Η κλινική στα δυτικά προάστια, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στεγανοποιήθηκε και αναμένεται ακόμη η εξέταση άλλων 45 δειγμάτων.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για την εκτεταμένη διασπορά στις συγκεκριμένες δομές, απευθύνοντας αυστηρή σύσταση στους υπευθύνους να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις για κανέναν στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, διεμήνυσε και κάλεσε όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόζουν το πρωτόκολλο.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως υπογράμμισε, θα γίνει έλεγχος για το κατά πόσο τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Για την επικείμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού επανέλαβε την ανακοίνωση παράτασής τους έως τις 4 Μαΐου, είπε ότι θα γίνει βδομάδα με βδομάδα, σε διαδοχικές φάσεις και με αποστάσεις 14 ή και παρά πάνω ημερών, κατά τη διάρκεια του Μαΐου και του Ιουνίου.

Βεβαίως η νόσος βρίσκεται σε υποχώρηση στην Ελλάδα, όπως λένε και οι ειδικοί, αλλά δεν εξαλείφθηκε, επεσήμανε για να συμπληρώσει:

«Δεν κερδίσαμε ακόμα τον πόλεμο, πετύχαμε μικρές νίκες, κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο, θωρακίσαμε το σύστημα υγείας μας και σήμερα έχουμε μια μεγάλη εμπειρία πλέον πώς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Κάθε ημέρα παραμένει μια δύσκολη ημέρα, όπως η σημερινή, όσο κι αν φαίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι μας φέρνει και πιο κοντά στη μερική άρση των μέτρων και στη σταδιακή και πολύ προσεκτική επιστροφή στη νέα κανονικότητα, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την τακτική ενημέρωση της Πέμπτης.

Ανακοίνωσε επίσης την παράταση της καραντίνας στη Νέα Σμύρνη Λάρισας, για προληπτικούς λόγους. Οπως διευκρίνισε πρόκειται για ένα τμήμα του οικισμού (περιοχές όπου είχαν ανιχνευθεί τα κρούσματα) που θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ενημέρωσε τέλος ότι την Παρασκευή ολοκληρώνεται  η περίοδος αναστολής λειτουργίας των υπαίθριων αγορών σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι λαϊκές αγορές θα επαναλειτουργήσουν από το Σάββατο 25 Απριλίου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...