293
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς | Intime

Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 19:12
O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς
|Intime

Χαρδαλιάς: Κλείνουν τα ελληνικά σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαρτίου 2020, 19:12

Σε συνέχεια της εισήγησης που έκανε τη Δευτέρα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για κλείσιμο των συνόρων, παύει από την Τετάρτη τα ξημερώματα η είσοδος πολιτών εκτός ΕΕ στην Ελλάδα.

Ετσι, κανένας πολίτης που δεν ανήκει στις χώρες της ΕΕ δεν θα μπορεί να πατήσει σε ελληνικό έδαφος, καθώς τα σύνορα κλείνουν.

Την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Τρίτης στο υπουργείο Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος τόνισε ότι «από την Τετάρτη στις 6 το πρωί, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια».

Στο πλαίσιο αυτό οι Ελληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ, μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πώς θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, διευκρίνισε ο ίδιος.

Στο πλαίσιο αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού σε πληθυσμό που διαμένει στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Νήσων (ΚΥΤ), τα οποία λειτουργούν σε κατάσταση υπερπληρότητας, ενημέρωσε ότι θα ισχύσει περιορισμός κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ, με την ελεγχόμενη μετάβαση τους στα οικεία αστικά κέντρα για την κάλυψη των αναγκών τους.

Συγκεκριμένα, είπε θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης, ανά μία ώρα, σε περιορισμένες ομάδες ατόμων στα γειτονικά αστικά κέντρα, μεταξύ 7 το πρωί και 7 το βράδυ.

«Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», είχε εξηγήσει η φον ντερ Λάιεν.

Από τους περιορισμούς, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αναμένεται να εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών-μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...