356
| ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Δεν διαλύσαμε τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2020, 18:33
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Δεν διαλύσαμε τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει κίνδυνος διασποράς του ιού

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2020, 18:33

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ήταν -και είναι- αυτός που μας διαβεβαίωνε ότι μέχρι τις 4 Μαΐου ο νόμος για την απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων ισχύει στο ακέραιο. Την Παρασκευή όμως εκατοντάδες άνθρωποι, μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και άλλοι, διαδήλωσαν επιδεικτικά στο Σύνταγμα στο πλαίσιο των «συμβολικών» εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Μια ημέρα μετά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο νόμος δεν ίσχυσε τελικά στο ακέραιο.

Μιλώντας στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης των 6 μ.μ. και έχοντας στο πλευρό του τον Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και τον υφ. Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ο κ. Χαρδαλιάς παραδέχτηκε ότι η εικόνα των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα προκάλεσε απορίες και διαμαρτυρίες.

Υπενθύμισε ότι από την πλευρά του «καλέσαμε όλα τα σωματεία και τους πολιτικούς φορείς να αναγνωρίσουν τη σημαντικότητα της κατάστασης, ενώ δώσαμε και εναλλακτικές ημερομηνίες (στις 9 Μαΐου)».

«Κάποιοι επέλεξαν να αγνοήσουν την κατάσταση», είπε ο υφυπουργός, αναφερόμενος προφανώς στο ΠΑΜΕ που οργάνωσε ογκώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Στόχος μας ήταν να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού, υπενθύμισε και εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν θέλησε να διαλύσει δυναμικά τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρχει περίπτωση διασποράς του ιού. Δεν εξήγησε όμως γιατί δεν ελέγχθηκαν οι διαδηλωτές για τις μετακινήσεις τους, για το αν και πώς δηλαδή είχαν ενημερώσει με SMS στο 13033 για την παρουσία τους στο Σύνταγμα.

Χρήση μάσκας

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ακόμη πότε και πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, εξηγώντας ότι τα δεδομένα αλλάζουν και ότι η επιτροπή των ειδικών εξέδωσε νέες συστάσεις. Ηταν μια προσπάθεια να εξηγήσει το γιατί την περασμένη Τετάρτη ο ίδιος είχε εξαγγείλει ότι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ, με απειλή μάλιστα προστίμου 150 ευρώ, κάτι που προφανώς δεν ισχύει…

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας μίλησε για «ευμετάβλητες» συνθήκες και ανακοίνωσε το Σάββατο ότι για τους πολίτες η μάσκα είναι υποχρεωτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για τα ταξί, τα ασανσέρ και τα ιατρεία.

Είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους σε μέσα μαζικής μεταφοράς και ταξί, σε σούπερ μάρκετ σε μη τυποποιημένα τρόφιμα (πχ κρέας ή τυρί) και σε ιατρεία, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής.

Για τους πολίτες υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση σε κλειστούς χώρους, όπως σουπερμάρκετ, γραφεία ή κομμωτήρια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...