182
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη | ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα στην Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 18:43
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη
|ΕΡΤ

Χαρδαλιάς: Το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα στην Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2021, 18:43

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση των 6 μ.μ. την Πέμπτη, καθώς όπως ανέφερε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας που έχει.

Για τη Μύκονο ανέφερε πως τα δεδομένα δείχνουν μικρή τάση μείωσης, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη, γι’ αυτό και τα μέτρα θα επανεξεταστούν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και λήγει επίσημα το μίνι lockdown στο νησί. Ο ίδιος ανέφερε ότι νέες συρροές κρουσμάτων δεν υπάρχουν κι έτσι φαίνεται πως το μίνι lockdown έφερε αποτέλεσμα.

Επιπλέον, ο υφυπουργός απάντησε και στην κριτική που ακούστηκε περί… πισωγυρισμάτων για τα μέτρα στην Μύκονο, λέγοντας πως αν τα μέτρα δεν είχαν παρθεί, τότε όλοι όσοι ασκούν σήμερα κριτική, θα έκαναν το ίδιο, κατηγορώντας όμως την κυβέρνηση για το ότι δεν θα είχε πάρει τα μέτρα.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι πλέον οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό και την εστίαση σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο στις πορτοκαλί περιοχές, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλονται σε δύο τεστ κορονοϊού την εβδομάδα. Το ένα self test και το άλλο rapid.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...