428
| INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χαρδαλιάς: 25 εκατ. για τις ευάλωτες ομάδες της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 10:48
|INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Χαρδαλιάς: 25 εκατ. για τις ευάλωτες ομάδες της Αττικής

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 10:48

Περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Αττικής σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Λεκανοπεδίου, από πόρους του νέου ΕΣΠΑ.

Οπως ανακοινώθηκε, εξασφαλίστηκαν 22,8 εκατ. ευρώ που θα μετατραπούν σε 9.057 vouchers για 6.592 οικογένειες, με στόχο την ένταξη παιδιών και εφήβων με αναπηρία σε δομές προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης. Επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 1.982 ωφελούμενους, προκειμένου να ενταχθούν σε ανοικτές δομές και προγράμματα κοινωνικής επανένταξης για την καταπολέμηση των εξαρτήσεω.

Ο Περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, με απόφαση του οποίου εντάχθηκαν οι παραπάνω δράσεις στο Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027, δήλωσε σχετικά:

«Ο στόχος κάθε ολοκληρωμένης πολιτικής στρατηγικής οφείλει να είναι ο άνθρωπος, ιδίως όταν ανήκει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Για εμάς, η μέριμνα για την κοινωνία είναι η βασικότερη επένδυση και το μεγαλύτερο στοίχημα της πολιτικής μας». Οπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς: «Στα χέρια μας έχουμε το πολύτιμο χρηματοδοτικό εργαλείο του νέου ΕΣΠΑ, ύψους 1,6 δισ. ευρώ, από το οποίο αντλούμε για τα επόμενα χρόνια 409,5 εκατ. ευρώ για να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε κάθε πολίτη. Είναι αυτονόητο καθήκον μας να προσφέρουμε στα παιδιά και τους εφήβους με αναπηρία την ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, αλλά και τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης, ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Όπως επίσης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να στηρίξουμε κάθε άνθρωπο που δίνει τη μάχη με τις εξαρτήσεις, για να βαδίσει ξανά με δύναμη στον δρόμο της ζωής. Κάνουμε πράξη τη βασική μας υπόσχεση: να εξασφαλίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις».

Μέσα από την πράξη «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», για τη σχολική χρονιά 2024-2025 εξασφαλίζονται για παιδιά ΑμεΑ προσχολικής ηλικίας θέσεις σε αντίστοιχες δομές φροντίδας (Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας), καθώς και θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.Α.μεΑ.) για παιδιά, εφήβους και άτομα με κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες. Δικαιούχος του προγράμματος είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.

Παράλληλα, με την πράξη «Συνέχιση λειτουργίας δράσεων/δομών για την ανάπτυξη υπηρεσιών αντιμετώπισης της εξάρτησης», χρηματοδοτούνται ανοικτές δομές και προγράμματα για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων, την πρόληψη, τη θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη. Συγκεκριμένα, από το εν λόγω πρόγραμμα υποστηρίζεται η Μονάδα Σωματικής Αποτοξίνωσης και οι δράσεις των δομών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και η κινητή Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης και Υποστήριξης, η Μονάδα για άτομα με ψυχική συννοσηρότητα και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...