2495
Οπαδοί του Τραμπ έχουν καταλάβει το Καπιτώλιο. Η Αστυνομία χρειάστηκε δυόμισι ώρες για να τους διώξει! | EPA/JIM LO SCALZO

Αμερικανικός εφιάλτης: Οταν ο όχλος του Τραμπ προσπάθησε να καταλύσει τη Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 21:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/01/2021, 10:45
Οπαδοί του Τραμπ έχουν καταλάβει το Καπιτώλιο. Η Αστυνομία χρειάστηκε δυόμισι ώρες για να τους διώξει!
|EPA/JIM LO SCALZO

Αμερικανικός εφιάλτης: Οταν ο όχλος του Τραμπ προσπάθησε να καταλύσει τη Δημοκρατία

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2021, 21:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 07/01/2021, 10:45

Συνέβη λοιπόν και το αδιανόητο. Αφού ο Ντόναλντ Τραμπ καλλιέργησε όλα αυτά τα χρόνια την τοξικότητα στον πολιτικό λόγο, αφού έσπειρε το δηλητήριο της συνωμοσιολογίας και αμφισβήτησε την αλήθεια με κάθε τρόπο, αφού εξέθρεψε και κανάκεψε κάθε είδους τραμπούκων (από τους ακραίους ρατσιστές Proud Boys μέχρι τους τρομακτικούς QAnon) στην προσπάθειά του να δημιουργήσει έναν στρατό που θα τον κρατήσει στον Λευκό Οίκο, όλο αυτό εισέβαλε στον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας.

Η Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 θα μείνει στην Ιστορία. Θα μείνει στην Ιστορία ως ημέρα ντροπής, ως ημέρα-όνειδος. Θα μείνει στην Ιστορία για τις απίστευτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο Κογκρέσο, όταν υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, την ώρα που η Γερουσία συνεδρίαζε για να επικυρώσει τις ψήφους των Εκλεκτόρων και να οριστικοποιήσει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου —κανονικά μια τυπική διαδικασία η οποία όμως ήδη είχε υπονομευτεί από μια μερίδα Ρεπουμπλικανών και τελικά αναβλήθηκε υπό την απειλή του όχλου και του γενικευμένου χάους.

Όλα ξεκίνησαν από τη διαδήλωση που είχε διοργανώσει στην Ουάσινγκτον ο ίδιος ο Τραμπ, ο οποίος ως γνωστόν δεν έχει αποδεχτεί την ήττα του και δεν ήθελε το Κογκρέσο να επικυρώσει το αποτέλεσμα. Ομως άλλο η ρητορική και οι ανοησίες ενός φαιδρού πολιτικού και άλλο η οχλοκρατία. Ή μήπως δεν είναι άλλο και είναι το ίδιο τελικά;

Διότι οι διαδηλωτές, αυτοί που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο —για πρώτη φορά συνέβη κάτι τέτοιο εδώ και δύο αιώνες—, άκουσαν αυτούς που μιλούσαν. Τον δήθεν αξιότιμο Ρούντι Τζουλιάνι, ή τον γιο του Τραμπ, τον ανεκδιήγητο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ που απειλούσαν όσους βουλευτές είναι μέσα στο κτίριο —«ερχόμαστε για σας» είπε κάποια στιγμή ο γιος του προέδρου.

Ο ίδιος ο Τραμπ κάτι τέτοιο ήθελε, μιλώντας στο πλήθος σκορπώντας ψέματα και δηλητήριο —να μη συνεδριάσουν τα μέλη του Κογκρέσου (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων), να καθυστερήσει η διαδικασία διαδοχής του. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, ήθελε ένα πραξικόπημα.

Ο Τραμπ Τζούνιορ απειλώντας βουλευτές, λίγο πριν ο όχλος ορμήξει στο Καπιτώλιο (Reuters)
Ο Ρούντι Τζουλιάνι, άλλοτε «δήμαρχος της Αμερικής» ως δήμαρχος της Νέας Υόρκης μετά την 11η Σεπτεμβρίου, σκορπώντας δηλητήριο μπροστά από το Καπιτώλιο (Reuters)
Ο Τραμπ μιλώντας στο πλήθος (Reuters)

Οι διαδηλωτές άκουσαν. Ενθαρρύνθηκαν από τους ομιλητές —η Ιβάνκα Τραμπ χαρακτήρισε τους εισβολείς «πατριώτες» προτού σβήσει το tweet. O όχλος έσπασε την κεντρική πόρτα του Καπιτωλίου και τα παράθυρα και εισέβαλε στον χώρο υποδοχής. Οι βουλευτές και οι γερουσιαστές αποσύρθηκαν τρομοκρατημένοι σε άλλο χώρο του κτιρίου για λόγους ασφαλείας. Η αστυνομία τους έδωσε εντολή να φύγουν από άλλη πλευρά ώστε να μπορέσει να διώξει τους εισβολείς.

Όπως ανέφερε η αστυνομία της Ουάσινγκτον μια γυναίκα πυροβολήθηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) έγινε γνωστό ότι η γυναίκα υπέκυψε, χωρίς όμως να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το τι συνέβη και πώς πυροβολήθηκε.

Η δήμαρχος της Ουάσινγκτον ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα, 01:00 Πέμπτης ώρα Ελλάδος) ως το πρωί, ώστε να διαλυθεί το πλήθος.

To πλήθος δεν διαλύθηκε εύκολα και υπήρξαν μεγάλης έκτασης επεισόδια στην πόλη. Συνολικά τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτά, είπε η αστυνομία της Ουάσινγκτον, η οποία προχώρησε σε 52 συλλήψεις, αριθμός σχετικά μικρός συγκριτικά με το γεγονός της εισβολής σε ένα κτίριο της σημασίας του Καπιτωλίου.

Οπαδοί του Τραμπ συγκρούονται με μονάδες καταστολής (REUTERS/Shannon Stapleton)

Πέρα από τους θανάτους και τα όσα συνέβησαν στην αμερικανική πρωτεύουσα, η οποία κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τις επόμενες 15 ημέρες, πέρα δηλαδή και από την 20 Ιανουαρίου, ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία, οι εικόνες από την επιδρομή των τραμπούκων-υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ σοκάρουν, σε αφήνουν άφωνο, θα μείνουν για πάντα ως εικόνες μιας απόπειρας κατάλυσης της αμερικανικής δημοκρατίας.

Πολλοί εισέβαλαν στα γραφεία γερουσιαστών και βουλευτών, που είχαν εκκενωθεί βιαστικά —με τους υπολογιστές ακόμα ανοιχτούς, ένας εφιάλτης για την ασφάλεια των ΗΠΑ, που θα μας απασχολήσει σύντομα. Κάποιοι ποζάριζαν περήφανοι στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και σε άλλα γραφεία γερουσιαστών, άλλοι καβάλησαν αγάλματα τέως προέδρων. Ενας εμφανίστηκε με τη σημαία των Νοτίων από τον αμερικανικό εμφύλιο —ουδέποτε στην ιστορία αυτού του εμβληματικού κτιρίου δεν είχε υψωθεί αυτό το σύμβολο των φυλετικών διακρίσεων στους χώρους του.

Οι εισβολείς είχαν συγκρουστεί λίγο νωρίτερα με την αστυνομία του Καπιτωλίου, που όμως δεν μπόρεσε να τους συγκρατήσει. Ηταν ανάμεσα στους χιλιάδες υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στον λόφο του Καπιτωλίου, ακούγοντας για μία ώρα τον απερχόμενο πρόεδρο να επαναλαμβάνει τις γνωστές κατηγορίες του για «νοθεία» στις εκλογές και «κλοπή» από τους Δημοκρατικούς.

Οι τραμπούκοι, ενθαρρυμένοι και από τα λόγια των πολιτικών, έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και ανέβηκαν στην εξέδρα που έχει στηθεί για την ορκωμοσία του Μπάιντεν και στα σκαλιά του Καπιτωλίου πριν παραβιάσουν την κεντρική πόρτα αιφνιδιάζοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μετά εισέβαλαν στους χώρους του Καπιτωλίου, προκάλεσαν ζημιές σε γραφεία μελών του Κογκρέσου. Σύμφωνα με ΜΜΕ η αστυνομία βρήκε και πλαστικές χειροπέδες, γεγονός που μαρτυρά ότι κάποιοι από τους εισβολείς ενδεχομένως να σκόπευαν να πάρουν ομήρους!

Εισβολείς στον χώρο της υποδοχής
Οπλισμένοι πράκτορες φυλάσσουν την πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων (CNN)
Εισβολέας στην αίθουσα συνεδριάσεων
Αστυνομικοί τρέχουν στις σκάλες στο εσωτερικό του κτιρίου για να αποκρούσουν τους εισβολείς
Διαδηλωτές και αστυνομικοί μπροστά στα σκαλιά του Καπιτωλίου
Διαδηλωτές στην εξέδρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν
Οι οπαδοί του Τραμπ που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο (EPA/JIM LO SCALZO)

Αστυνομικοί ρίχνουν δακρυγόνα στους διαδηλωτές
Συλλήψεις διαδηλωτών από αστυνομικούς

Με σπρέι πιπεριού άνδρες της ασφάλειας του Καπιτωλίου προσπάθησαν μάταια να εμποδίσουν τους εισβολείς

Ένας από τους εισβολείς ποζάρει στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι (EPA)

Πριν γίνει η εισβολή, ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, είχε αρνηθεί να υπακούσει στην εντολή του Τραμπ και να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Εκλεκτόρων, προκαλώντας την οργή του απερχόμενου προέδρου στο Twitter. O Πενς είπε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να σεβαστεί το Σύνταγμα των ΗΠΑ και να μην αμφισβητήσει την εγκυρότητα των εκλεκτορικών ψήφων.

Το ίδιο είχε κάνει και ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, ο οποίος σε μία παθιασμένη ομιλία του, είπε ότι αν οι συνάδελφοί του αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας από τον αμερικανικό λαό και τους Εκλέκτορες, θα βάλουν σε κίνδυνο την αμερικανική δημοκρατία.

Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι μετά από συνεννόηση με τον Μάικ Πενς η διαδικασία θα συνεχιστεί σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία και ολοκληρωθεί μέσα στη νύχτα, μόλις ασφαλιστεί το Καπιτώλιο. Όπως και έγινε. Η Γερουσία, με πλειοψηφία 93-6, απέρριψε τη θλιβερή -και όπως αποδείχτηκε επικίνδυνη- προσπάθεια ορισμένων Ρεπουμπλικανών να αμφισβητήσουν τις ψήφους των εκλεκτόρων της Αριζόνα ώστε να καθυστερήσει η διαδικασία επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος.

Μάικ Πενς και Νάνσι Πελόζι κηρύσσουν την έναρξη της κοινής συνεδρίασης Γερουσίας και Βουλής των Αντιπροσώπων (Reuters)

Λίγη ώρα αργότερα το ίδιο έκανε και η Βουλή των Αντιπροσώπων με πλειοψηφία 303 ψήφους έναντι 121. Και αντίστοιχα ψηφίσματα έγιναν για τις ενστάσεις στην Πενσιλβάνια. Ακολούθησε η κοινή συνεδρίαση των δύο Σωμάτων για την τυπική επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (τοπική ώρα, 10:30 ώρα Ελλάδος), το Κογκρέσο επικύρωσε την εκλογή του Μπάιντεν, όπως ανέφερε το Politico.

Φταίει ο Τραμπ

Μετά τα επεισόδια, σύμφωνα με το κανάλι PBS, Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ακούστηκαν να κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ για τις σοκαριστικές εξελίξεις και να κάνουν λόγο για προδοσία κατά του έθνους εκ μέρους του. Δεν ήταν οι μόνοι. Ο Μπαράκ Ομπάμα, 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, δήλωσε ξεκάθαρα ότι όλα υποκινήθηκαν από τον Τραμπ.

«Η ιστορία δικαίως θα θυμάται τη σημερινή βία στο Καπιτώλιο, που υποκινήθηκε από έναν εν ενεργεία πρόεδρο ο οποίος συνέχισε να ψεύδεται αβάσιμα για την έκβαση νόμιμων εκλογών, σαν μια στιγμή μεγάλης ατίμωσης και ντροπής για το έθνος μας», ανέφερε σε δήλωση του ο πρώην πρόεδρος.

«Δεν υπάρχει ερώτημα. Ο πρόεδρος σχημάτισε τον όχλο, ο πρόεδρος υποκίνησε τον όχλο, ο πρόεδρος απευθύνθηκε στον όχλο. Άναψε τη φωτιά» σχολίασε από την πλευρά της η Λιζ Τσένι, βουλευτής των Ρεπουμπλικανών και κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένι.

Ο δε Τζορτζ Μπους ο νεότερος, 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ, το μόνο που δεν έκανε ήταν να κατονομάσει τον Τραμπ ως φταίχτη.

«Είμαι συγκλονισμένος από την απερίσκεπτη συμπεριφορά μερικών πολιτικών ηγετών μετά τις εκλογές και από την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύεται σήμερα προς τους θεσμούς μας τις παραδόσεις μας και την επιβολή του νόμου μας», ανέφερε σε μια σπάνια δήλωση του.

«Είναι ένα εξοργιστικό και σπαραξικάρδιο θέαμα. Έτσι αμφισβητούνται εκλογικά αποτελέσματα σε μια μπανανία —όχι στη δημοκρατία μας».

Ο ίδιος προσέθεσε πως η βίαιη επίθεση στο Καπιτώλιο έγινε από «ανθρώπους των οποίων τα πάθη πυροδοτήθηκαν από ψεύδη και ψευδείς ελπίδες. Η ανταρσία μπορεί να κάνει σοβαρή ζημιά στο έθνος και τη φήμη μας».

Ανίκανος να διοικήσει τη χώρα

Ο Τραμπ όντως δεν έκανε παρά ελάχιστα για να σταματήσει αυτό το αίσχος, ακόμα και όταν πια η κατάσταση είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Αρχικά ζήτησε να ηρεμήσουν και να σεβαστούν την αστυνομία του Καπιτωλίου. Κανείς δεν τον άκουσε και γιατί να τον ακούσει άλλωστε: συνέχιζε να τους λέει ότι τους «έκλεψαν» τη νίκη.

Ο όχλος ήταν πολύ δύσκολο να συγκρατηθεί. Οι κυβερνήτες του Μέριλαντ και τη Βιρτζίνιας ανακοίνωσαν ότι στέλνουν Εθνοφρουρά για να τηρήσει την τάξη.

Σε απεγνωσμένο μήνυμά του προς το έθνος, ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε ανοιχτά για «εξέγερση» κατά της χώρας, για όχλο. Και κάλεσε τον Τραμπ, έστω και την τελευταία στιγμή, να εκπληρώσει τον όρκο του, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να βγει στην τηλεόραση ζητώντας από το πλήθος να διαλυθεί.

O Τζο Μπάιντεν στο μήνυμά του προς τον αμερικανικό λαό. Εκανε λόγο για «εξέγερση» (Reuters)

«Οσο καλός ή κακός και αν είναι ένας πρόεδρος, ο λόγος του έχει βαρύτητα…Καλώ τον πρόεδρο Τραμπ να βγει σε εθνικό δίκτυο, να τιμήσει τον όρκο του, να υπερασπιστεί το Σύνταγμα και να απαιτήσει τέλος σε αυτή την πολιορκία», είπε ο Μπάιντεν.

Τι έκανε ο Τραμπ; Βγήκε στην τηλεόραση και συνέχισε τα ψέματά του!

«Ξέρω ότι είστε θυμωμένοι. Σας αγαπώ. Είστε υπέροχοι. Μας έκλεψαν τις εκλογές. Αλλά πηγαίνετε σπίτια σας», είπε. Ούτε μία λέξη κριτικής για τα γεγονότα.

Ο Τραμπ στο τηλεοπτικό μήνυμά του, όπου συνέχισε τα ψέματά του και εξύμνησε τους τραμπούκους (Reuters)

Και λίγο έπειτα, ανήρτησε στο Twitter το εξής τρομακτικό μήνυμα, κάνοντας λόγο για «πατριώτες» και εξηγώντας ότι «αυτά γίνονται» όταν του κλέβουν τη νίκη. Κάλεσε δε τους διαδηλωτές να θυμούνται αυτή τη μέρα για πάντα. Σίγουρα θα τη θυμόμαστε για πάντα αλλά όχι για αυτό που εννοεί ο Τραμπ, ο χειρότερος πρόεδρος που έχουν δει οι ΗΠΑ (και μαζί τους ο κόσμος όλος).

 

Μετά από όλα αυτά το Twitter αλλά και το Facebook προχώρησαν σε κλείδωμα των λογαριασμών του Τραμπ.

Τώρα όλοι αναρωτιούνται αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, έστω για τις υπόλοιπες 14 ημέρες που απομένουν ως την ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. Μην ξεχνάμε ότι τυπικά αυτός κατέχει και τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ.

O αντιπρόεδρος Μάικ Πενς καλείται να παίξει κρίσιμο ρόλο (και ίσως να δει το πολιτικό άστρο του να ανατέλλει με τον πλέον αναπάντεχο τρόπο ως παράγων σταθερότητας, ως ο άνθρωπος του Τραμπ που αρνήθηκε να ρίξει λάδι στη φωτιά). Ο Πενς ήταν από τους πρώτους που ζήτησαν από τον όχλο να διαλυθεί: «Οι βιαιότητες και οι καταστροφές που λαμβάνουν χώρα στο αμερικανικό Καπιτώλιο πρέπει να σταματήσουν και πρέπει να σταματήσουν αμέσως», έγραψε στο Twitter, ζητώντας από τους διαδηλωτές να «σεβαστούν τους αξιωματικούς των δυνάμεων επιβολής του νόμου και να εγκαταλείψουν αμέσως το κτίριο». Και ήταν από την αρχή σε συνεννόηση με την Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Παράλληλα ωστόσο, παράγοντες του ζητούν να βγει μπροστά, αμφισβητώντας ανοιχτά την εξουσία του Τραμπ. Οπως μετέδωσε το PBS, η Ενωση Βιομηχάνων των ΗΠΑ ζήτησε ήδη από τον Πενς να «σκεφτεί σοβαρά να συνεργαστεί με το υπουργικό συμβούλιο για να αποπέμπψει τον Τραμπ».

Η ώρα της 25ης Τροπολογίας;

Χαρακτηριστικό του κενού εξουσίας είναι ότι για να κληθεί η Εθνοφρουρά στην Ουάσινγκτον το ζήτησε ο Πενς και όχι ο Τραμπ ο οποίος αφού βγήκε στην τηλεόραση εξαφανίστηκε. Τη συνεννόηση με το Πεντάγωνο την ανέλαβε ο αντιπρόεδρος. Και δεν είναι λίγοι που έχουν αρχίσει να συζητούν την 25η Τροπολογία, περί ανικανότητας του προέδρου. Έστω και αν απομένουν μόνο 14 ημέρες για να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

Σύμφωνα με μια σειρά αμερικανικά ΜΜΕ (CNN, CBS, ABC), μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης ήδη συζήτησαν την πιθανότητα να απομακρύνουν τον Τραμπ από την εξουσία, μέσω της 25ης Τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία επιτρέπει στον αντιπρόεδρο και σε μια πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να κηρύσσουν τον πρόεδρο «ανίκανο» να ασκεί τα καθήκοντά του. Όμως καμιά επίσημη πρόταση δεν έχει παρουσιασθεί ακόμη στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, διευκρινίζει το CBS.

Αιρετοί αξιωματούχοι και αρθρογράφοι μεγάλων εφημερίδων τάχθηκαν ανοικτά υπέρ αυτής της επιλογής, έστω κι αν δεν μένουν παρά δύο εβδομάδες πριν από το τέλος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ολοι οι Δημοκρατικοί της Δικαστικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων απηύθυναν έτσι επιστολή στον Μάικ Πενς ζητώντας του να επικαλεσθεί την 25η Τροπολογία «προς το συμφέρον της δημοκρατίας».

Γι’ αυτούς, ο απερχόμενος πρόεδρος «είναι ψυχικά άρρωστος και ανίκανος να διαχειρισθεί και να αποδεχθεί τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020».

Η έγκυρη Washington Post στρέφεται κι αυτή προς την ίδια κατεύθυνση.

Κατά τους αρθρογράφους της, «ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την πράξη της ανταρσίας» που σημειώθηκε στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «απέδειξε πως αντιπροσωπευει μια σοβαρή απειλή για τη δημοκρατία, πρέπει να απομακρυνθεί», προσθέτουν.

Άλλοι, όπως η βουλευτής των Δημοκρατικών Ιλχάν Ομάρ, έκαναν γνωστό πως σκοπεύουν να παρουσιάσουν νέες κατηγορίες στο Κογκρέσο για την παραπομπή του προέδρου, όμως αυτή η διαδικασία είναι περισσότερο μακρά και δεν είναι πιθανό να ολοκληρωθεί πριν από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου.

«Ο Ντόναλντ Τζ. Τραμπ θα πρέπει να παραπεμφθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να καθαιρεθεί από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε η Ομάρ στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...