277
Μια κλασική εικόνα του Μανχάταν, αυτή τη φορά με το χιόνι να πέφτει πυκνό | REUTERS/Brendan McDermid

Χάος στη Νέα Υόρκη από σφοδρή χιονοθύελλα

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2024, 12:45
Μια κλασική εικόνα του Μανχάταν, αυτή τη φορά με το χιόνι να πέφτει πυκνό
|REUTERS/Brendan McDermid

Χάος στη Νέα Υόρκη από σφοδρή χιονοθύελλα

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2024, 12:45

Η βορειανατολική ακτή των ΗΠΑ δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χιονιού, την Τρίτη, προκαλώντας χάος στις μεταφορές σε μία έκταση όπου διαμένουν 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Η χειρότερη χιονοθύελλα των δύο τελευταίων ετών, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, έκλεισε τα σχολεία στη Νέα Υόρκη, την Πενσιλβάνια και τη Μασαχουσέτη, όπου χιλιάδες μαθητές παρακολούθησαν μαθήματα από το σπίτι.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στα αεροδρόμια, καθώς 1.200 εσωτερικές πτήσεις στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη ακυρώθηκαν, ενώ 2.700 είχαν καθυστέρηση.

Στην Πενσιλβάνια σκοτώθηκε ένας 20χρονος που έκανε βόλτα με snowmobile, όταν το όχημά του έπεσε πάνω σε πεσμένο καλώδιο ρεύματος.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν 150.000 κάτοικοι της Πενσιλβάνια.

Ενας άνδρας κάνει τζόγκινγκ σε χιονισμένο πάρκο της Νέας Υόρκης – REUTERS/Mike Segar

Ο αρμόδιος για τα δημόσια σχολεία στην πόλη της Νέας Υόρκης δήλωσε απογοητευμένος και οργισμένος από τα τεχνικά προβλήματα στο σύστημα τηλεκπαίδευσης και κατηγόρησε την IBM γιατί δεν λειτούργησε σωστά το σύστημα εισόδου στο δίκτυο, το οποίο χρησιμοποιούν 900.000 μαθητές.

Ειδικά η Νέα Υόρκη, όπου το χιόνι ήταν συνηθισμένο θέαμα παλιότερα, είδε χιόνι μετά από περισσότερο από δύο χρόνια.

Ενας κάτοικος της Νέας Υόρκης δήλωσε στο BBC ότι κάθε χρόνο, εκτός από τα δύο τελευταία, έκανε σκι σε πάρκο του Μπρούκλιν 7-10 ημέρες τον χρόνο. «Τώρα, ο χειμώνας διαρκεί λιγότερο, ο ζεστός καιρός περισσότερο. Ανθίζουν πια φυτά μέσα στον χειμώνα, που δεν θα έπρεπε να ανθίσουν πριν τα τέλη Μαρτίου», είπε ο Μπράιαν Σάλιβαν.

Πυκνή χιονόπτωση σε πάρκο του Ανω Μανχάταν – REUTERS/Roselle Chen

Αργότερα, η κακοκαιρία προχώρησε προς τις γειτονικές πολιτείες του Ρόουντ Αϊλαντ, του Κονέτικατ και της Μασαχουσέτης, αλλά και πιο βόρεια, στον Καναδά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...