454
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε μια από τις πρωινές παρεμβάσεις του στον ΑΝΤ1 | ANT1/WebTV

Χάος με τις δηλώσεις του Πατούλη για τα σχολεία: Τα έκλεισε και τα… άνοιξε μέσα σε μισή ώρα!

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 09:11
Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης σε μια από τις πρωινές παρεμβάσεις του στον ΑΝΤ1
|ANT1/WebTV

Χάος με τις δηλώσεις του Πατούλη για τα σχολεία: Τα έκλεισε και τα… άνοιξε μέσα σε μισή ώρα!

Protagon Team Protagon Team 27 Σεπτεμβρίου 2023, 09:11

Κανονικά λειτούργησαν, τελικά, τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη (πλην ορισμένων εξαιρέσεων με αποφάσεις που ελήφθησαν σε τοπικό επίπεδο, λόγω της κακοκαιρίας Elias), παρά τη σύγχυση που προκλήθηκε το πρωί, εξαιτίας των δηλώσεων του… αρμόδιου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Διευθύνσεις σχολείων, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές βρέθηκαν σε αμηχανία όταν άκουσαν νωρίς το πρωί τον περιφερειάρχη Αττικής να δηλώνει, αρχικά στον ANT1, ότι «σήμερα, θεωρούμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά» –για να αλλάξει γνώμη λίγα λεπτά αργότερα.

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του προβλήματος με τον κ. Πατούλη, ενώ προανήγγειλε από τον ΑΝΤ1 την έκδοση σχετικής οδηγίας για κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Elias, ο ίδιος άνθρωπος, μιλώντας λίγο αργότερα στην ΕΡΤ, διόρθωσε και είπε ότι «σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, άρα δεν τίθεται θέμα να κλείσουν τα σχολεία».

«Σε περίπτωση προβλημάτων σε κάποιο δήμο, αυτό πλέον θα είναι θέμα τοπικής απόφασης, αλλά θεωρούμε πως το φαινόμενο θα εξασθενίσει έντονα το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε. Σε αυτό το πλαίσιο, έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σε Ωρωπό, Ανω Λιόσια, Φυλή και Ζεφύρι, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ολα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6.30 π.μ. Σε επικοινωνία του με την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Πατούλης είπε: «Παρακολουθούμε όλη τη νύχτα το φαινόμενο. Υπάρχει έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές, υπάρχουν και άλλες περιοχές όπου θα επεκταθούν τα φαινόμενα. Σήμερα, θεωρούμε ότι τα σχολεία θα πρέπει να μείνουν κλειστά», τόνισε, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι σε συνέχεια του μηνύματος 112 που εστάλη την Τρίτη. «Η πρόληψη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. «Η πρόθεση είναι να βγει το σχετικό έγγραφο σε λίγο, αφού πάρουμε και τα τελευταία στοιχεία από την ΕΜΥ», κατέληξε.

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο ίδιος μίλησε στην ΕΡΤ και άλλαξε τη νόρμα. Το ίδιο έκανε και με δεύτερη παρέμβασή του στον ANT1: «Αφού μιλήσαμε με τον κ. Κολυδά (τον διευθυντή της ΕΜΥ) και πήραμε τα τελευταία στοιχεία από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τελικώς αποφασίστηκε να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία την Τετάρτη σε όλη την Αττική, καθώς σε μία ώρα από τώρα οι βροχές θα υποχωρήσουν και θα μετακινηθούν εκτός Λεκανοπεδίου», είπε.

Κλειστά τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας

Σημειώνεται, πάντως, ότι σε άλλες περιοχές της χώρας τα σχολεία δεν θα ανοίξουν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας Elias. Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα σχολεία στη Φθιώτιδα, στους Δήμους Λοκρών, Αμφίκλειας – Ελάτειας και Καμένων Βούρλων, καθώς και στους Δήμους Λαμιέων, Μακρακώμης, Δομοκού, Στυλίδας και Ξυλοκάστρου.

Επιπρόσθετα, όλες οι δημόσιες και δημοτικές, σχολικές δομές του Δήμου Αργους – Μυκηνών θα μείνουν κλειστές, για προληπτικούς λόγους.

Με απόφαση του δημάρχου Σικυωνίων, όλα τα σχολεία στη δημοτική ενότητα της Στυμφαλίας θα μείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, μετά και το μήνυμα του 112. Η απόφαση αφορά όλες τις δομές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...