228
Συντρίμμια στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια από τους βομβαρδισμούς της Τρίτης | REUTERS/Mohammed Al-Masri

Χαμάς: Επτά όμηροι σκοτώθηκαν στην Τζαμπαλίγια

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 16:18
Συντρίμμια στον καταυλισμό Τζαμπαλίγια από τους βομβαρδισμούς της Τρίτης
|REUTERS/Mohammed Al-Masri

Χαμάς: Επτά όμηροι σκοτώθηκαν στην Τζαμπαλίγια

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 16:18

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι επτά όμηροι που είχε απαγάγει από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώθηκαν την Τρίτη στον καταυλισμό της Τζαμπαλίγια κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Ανάμεσά τους ήταν και τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, σύμφωνα πάντα με τη Χαμάς.

«Θάνατος επτά πολιτών κρατουμένων, εκ των οποίων τρεις κάτοχοι ξένων διαβατηρίων, κατά την σφαγή στην Τζαμπαλίγια χθες», αναφέρεται σε μήνυμα των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ στο Telegram.

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς του μεγαλύτερου προσφυγικού καταυλισμού της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, στόχος των βομβαρδισμών, τον οποίο πέτυχαν, ήταν η εξόντωση στρατιωτικού διοικητή της Χαμάς.

Στις 26 Οκτωβρίου, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ είχαν ανακοινώσει ότι, περίπου 50 όμηροι είχαν σκοτωθεί εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί κατά ανεξάρτητο τρόπο.

Οι ισραηλινές αρχές ανεβάζουν σε 240 τον αριθμό των ομήρων, Ισραηλινών, διπλής υπηκοότητας και ξένων, που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς.

Τέσσερις όμηροι, γυναίκες, έχουν απελευθερωθεί από την τρομοκρατική οργάνωση.

Την Δευτέρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε ισραηλινή γυναίκα στρατιώτη, αλλά η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς διέψευσε ότι κρατείτο.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι η Χαμάς πρόκειται να απελευθερώσει «τις προσεχείς ημέρες» ξένους ομήρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...