217
φωτογραφία αρχείου | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο λουόμενος που τραυματίστηκε από ανεμοστρόβιλο

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2023, 16:23
φωτογραφία αρχείου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Χαλκιδική: Στο νοσοκομείο λουόμενος που τραυματίστηκε από ανεμοστρόβιλο

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2023, 16:23

Στο γενικό νοσοκομείο Πολυγύρου, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται λουόμενος που βρισκόταν στην παραλία των Νέων Πλαγίων Χαλκιδικής, όταν το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε ξαφνικό μπουρίνι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ισχυρός αέρας στην περιοχή, που κράτησε μερικά δευτερόλεπτα, «γύρισε» και δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος, με αποτέλεσμα να σηκωθούν ομπρέλες από την παραλία και να δημιουργηθεί πανικός.

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην περιοχή, τραυματίστηκαν -κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες- τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας 19χρονος, χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Πολυγύρου, καθώς σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πιθανόν υπέστη κάταγμα.

Τα υπόλοιπα τρία άτομα υπέστησαν ελαφριές κακώσεις και τους παρασχέθηκαν πρώτες βοήθειες.

Τετράχρονος τραυματίστηκε από μπουρίνι στη Φωκίδα

Παράλληλα, σοβαρά τραυματίστηκε ένα τετράχρονο αγόρι στη Σεργούλα Φωκίδας, όταν ξέσπασε μπουρίνι.

Οπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Αθανασία Σταμοπούλου, το παιδί ήταν στην αγκαλιά της μητέρας του, όταν ένα δυνατό μπουρίνι σήκωσε σανίδες SUP που υπήρχαν στην παραλία. Μια απ’ αυτές χτύπησε στο κεφάλι το παιδί.

Αμέσως έσπευσαν για βοήθεια λουόμενοι και μια γιατρός που βρισκόταν στην περιοχή, με το παιδί να έχει σφυγμό άλλα να έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Το αγόρι μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, όπου έχει εισαχθεί στην ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο Ανδρέα Ηλιάδη το παιδί δεν διασωληνώθηκε, αλλά φέρει μετρίου βαθμού κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρακολουθείται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...