268
Σχηματισμός ισραηλινών αρμάτων μάχης κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας | REUTERS/Violeta Santos Moura

WSJ: Το Ισραήλ συμφώνησε να «καθυστερήσει» την εισβολή στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 19:24
Σχηματισμός ισραηλινών αρμάτων μάχης κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας
|REUTERS/Violeta Santos Moura

WSJ: Το Ισραήλ συμφώνησε να «καθυστερήσει» την εισβολή στη Γάζα

Protagon Team Protagon Team 25 Οκτωβρίου 2023, 19:24

Το Ισραήλ συμφώνησε να «καθυστερήσει» προς το παρόν τη χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας, ούτως ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν τον χρόνο για να στείλουν αντιπυραυλικά συστήματα για την προστασία των αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη αμερικανούς και ισραηλινούς αξιωματούχους.

Κατά την ίδια πηγή, το Πεντάγωνο επιχειρεί να αναπτύξει «σχεδόν μία ντουζίνα» συστημάτων αεράμυνας στην περιοχή, και συγκεκριμένα στις βάσεις των στρατευμάτων των ΗΠΑ που υπηρετούν στο Ιράκ, τη Συρία, το Κουβέιτ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να τις προστατεύσει από πυραύλους και ρουκέτες.

Οι Αμερικανοί έπεισαν τους Ισραηλινούς να αναστείλουν τα σχέδιά τους μέχρι να εγκατασταθούν τα συγκεκριμένα συστήματα, κάτι το οποίο αναμενόταν να γίνει «αργότερα αυτή την εβδομάδα», έγραψε η εφημερίδα.

Το Ισραήλ λαμβάνει επίσης υπόψη του την προσπάθεια παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους εντός του αποκλεισμένου θύλακα, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες για την απελευθέρωση περισσότερων από τους ομήρους της Χαμάς, δήλωσαν οι πηγές της WSJ.

Ωστόσο, «οι απειλές για τα στρατεύματα των ΗΠΑ αποτελούν ύψιστη ανησυχία», λόγω των εκτιμήσεων ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα στοχοποιηθούν από διάφορες ένοπλες ομάδες μόλις ξεκινήσει η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση των Ισραηλινών, εκτίμηση που, μεταξύ άλλων, συμμερίζεται και ο στρατός των ΗΠΑ.

Ηδη έχουν γίνει τουλάχιστον 13 επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ και τη Συρία, με τη χρήση drones και πυραύλων, ανέφερε το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός αμερικανού εργολάβου και τον τραυματισμό περισσότερων από δέκα στρατιωτών.

(REUTERS/Violeta Santos Moura)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...