392
Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός αν δοθεί παράταση | INTIME NEWS /ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ωρα ΠΑΣΟΚ – άνοιξαν οι εσωκομματικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2024, 09:31
Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ, εκτός αν δοθεί παράταση
|INTIME NEWS /ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ωρα ΠΑΣΟΚ – άνοιξαν οι εσωκομματικές κάλπες

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2024, 09:31

Ανοιξαν στις επτά το πρωί της Κυριακής οι 950 κάλπες της εσωκομματικής ψηφοφορίας για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Οι κάλπες είναι προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το βράδυ εκτός κι αν η αρμόδια επιτροπή του κόμματος (ΕΔΕΚΑΠ) αποφασίσει να δώσει παράταση εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει ακόμη σημαντική προσέλευση ψηφοφόρων, ιδίως στα μεγάλα εκλογικά κέντρα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν τα μέλη του κόμματος και επιπλέον όσοι άλλοι άνω των 16 το επιθυμούν δηλώνοντας, σε όποιο εκλογικό κέντρο προσέλθουν, πως θέλουν να εγγραφούν είτε ως μέλη είτε ως φίλοι του κόμματος (πληρώνοντας και τρία ευρώ).

Το ψηφοδέλτιο είναι κοινό με αλφαβητική σειρά των υποψηφίων (Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Αννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης) και μπαίνει σταυρός προτίμησης.

⇒ Διαβάστε επίσης: Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: «Μάθε που ψηφίζεις» – Αναλυτικά η διαδικασία 

Οι υποψήφιοι πρόεδροι -έχοντας ολοκληρώσει τις περιοδείες και τις προεκλογικές τους ομιλίες- απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη διαδικασία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε συγκέντρωση στην Πάτρα, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «με το σύγχρονο πρόγραμμα, με το πολιτικό ήθος, με την υπευθυνότητα, με το ρεαλισμό, με την ανανέωση, μπορεί και πιστεύω ότι θα είναι το κόμμα που θα γκρεμίσει τη ΝΔ από την κυβέρνηση».

Ο Παύλος Γερουλάνος επίσης από την Πάτρα υπογράμμισε την ανάγκη καθαρού πολιτικού στίγματος: «Πάμε αυτό το Σαββατοκύριακο να τους δώσουμε ξανά ελπίδα. Γιατί μόνο έτσι θα ξανασταθεί η Ελλάδα στα πόδια της» δήλωσε.

«Για ένα ΠΑΣΟΚ που δεν ετεροπροσδιορίζεται» μιλάει η Νάντια Γιαννακοπούλου. «Ό, τι και να γίνει θα είμαι στην πρώτη γραμμή. Όποιος δεν είναι στην πρώτη γραμμή και όποιος την κάνει ή όποιος δημιουργήσει πρόβλημα, θεωρώ ότι αυτό θα είναι πολιτικό έγκλημα», τόνισε.

Με περιοδεία στη Δυτική Αττική η Αννα Διαμαντοπούλου ολοκλήρωσε την προεκλογική της εκστρατεία. «Να ψηφίσετε για την επόμενη πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, για να ξεκινήσουμε μαζί ένα νέο ταξίδι για το μεγάλο, δημιουργικό και ελκυστικό ΠΑΣΟΚ.
Για την Ελλάδα που δεν αφήνει κανέναν πίσω», ανέφερε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά κατέθεσε ο Χάρης Δούκας. «Πρέπει να κάνουμε μια πολύ μεγάλη ανατροπή για την πολύ μεγάλη αλλαγή, για τη νέα αλλαγή. Πάμε δυνατά. Πάμε ενωτικά», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηνών.

Τη δημιουργία της μεγάλης παράταξης θέτει ως στόχο ο Μιχάλης Κατρίνης λέγοντας «ελάτε να χτίσουμε μαζί μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα εμπνεύσει, θα συνθέσει και θα νικήσει».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...