321
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ωρα debate για τους πέντε του ΚΙΝΑΛ – «αντι-debate» με νέους διοργανώνει ο Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 11:35
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Ωρα debate για τους πέντε του ΚΙΝΑΛ – «αντι-debate» με νέους διοργανώνει ο Παπανδρέου

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2021, 11:35

Στις 10 το βράδυ είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί, στην ΕΡΤ1, το προεκλογικό ντιμπέιτ για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με τη συμμετοχή μόνο των πέντε υποψηφίων, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα πάει.

Ως γνωστόν, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην Πρωθυπουργός διαφώνησε με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο της τηλεμαχίας, και έτσι, σε μια μάλλον άκομψη ενέργεια, λίγο πριν από τη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, θα έχει ανοικτή συζήτηση-ντιμπέιτ με νέους στο κέντρο της Αθήνας, ενώ νωρίτερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Αργυρούπολη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, πρόκειται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (Action24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά («Εφημερίδα των Συντακτών»).

Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου.

Οπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους, οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν παραπάνω της μιας ερωτήσεις, καθώς και να ζητήσουν διευκρινίσεις επί των απαντήσεων των υποψηφίων.

Η συζήτηση και οι ερωτήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας – Οικονομική κρίση – Κλιματική αλλαγή – Ενεργειακή κρίση – Δημογραφικό

β) Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

γ) Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.

δ) Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό – Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης – Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – Η επόμενη μέρα.

ε) Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι, με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας, θα μπορούν να σχολιάζουν για σχεδόν ένα λεπτό τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους. Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με απευθείας διάλογο μεταξύ τους. Εκεί ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ρωτήσει όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει.

Ολες οι απαντήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ενάμισι λεπτό και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μισό λεπτό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News