233
Το κτίριο της Washington Post στην Ουάσινγκτον | EPA/JIM LO SCALZO

Washington Post: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσωπικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 10:14
Το κτίριο της Washington Post στην Ουάσινγκτον
|EPA/JIM LO SCALZO

Washington Post: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για το προσωπικό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2021, 10:14

Πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να είναι όλοι οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα Washington Post, αν θέλουν να διατηρήσουν τη θέση τους, και θα πρέπει να υποβάλουν στη διεύθυνση το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Εξαιρέσεις προβλέπονται για ιατρικούς λόγους ή εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων, ενημέρωσε το προσωπικό με επιστολή του ο εκδότης της εφημερίδας, Φρεντ Ράιαν.

Η νέα πολιτική της διεύθυνσης μιας από τις μεγαλύτερες και ιστορικότερες αμερικανικές εφημερίδες καταγράφεται την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται πάλι στις ΗΠΑ, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα.

Αρκετές αμερικανικές επιχειρήσεις βρίσκονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για την επαναλειτουργία γραφείων και άλλων εγκαταστάσεων. Η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει την επαναλειτουργία των γραφείων της ως τον Οκτώβριο, έναν μήνα αργότερα από ό,τι προγραμμάτιζε ως τώρα.

Η Washington Post, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Tζεφ Μπέζος, σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τα γραφεία της για όλους τους υπαλλήλους από τις 13 Σεπτεμβρίου, αλλά μόνο για τρεις ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, όσοι προσέρχονται στα γραφεία τους θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως ως την ημερομηνία αυτή.

Το ίδιο θα απαιτείται από όλους όσοι εισέρχονται στο κτίριο της εφημερίδας, είτε συνεργάτες είτε προσκεκλημένους.

«Μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων έχει ήδη υποβάλει πιστοποιητικά εμβολιασμού, δεν παίρνω ελαφριά αυτή την απόφαση», σημείωσε ο Ράιαν στο έγγραφό του προς το προσωπικό.

«Πιστεύω πως το σχέδιο αυτό είναι το σωστό», με δεδομένες τις ανησυχίες «για την υγεία» και για «την ασφάλεια» του προσωπικού, εξήγησε ο εκδότης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News