280
Στιγμιότυπο από επεισόδια που είχαν σημειωθεί πέρυσι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) | George Vitsaras / SOOC

Wanted: Με 100.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι τραμπούκοι που διαπόμπευσαν τον πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2020, 19:46
Στιγμιότυπο από επεισόδια που είχαν σημειωθεί πέρυσι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)
|George Vitsaras / SOOC

Wanted: Με 100.000 ευρώ επικηρύχτηκαν οι τραμπούκοι που διαπόμπευσαν τον πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ

Protagon Team Protagon Team 31 Οκτωβρίου 2020, 19:46

Σε μια ασυνήθιστη ενέργεια προχώρησε η κυβέρνηση το Σάββατο επικηρύσσοντας τους δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας Δημήτρη Μπουραντώνη. Μάλιστα το ποσό είναι εντυπωσιακό: 100.000 ευρώ σε όποιον παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για την ομάδα «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» η οποία, ως γνωστόν, εισέβαλε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο γραφείο του πρύτανη.

Ένα ενδιαφέρον είναι ότι πρόκειται για απόφαση που υπογράφεται τόσο από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όσο και από τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, αν. υπουργό Οικονομικών, προφανώς για την εκταμίευση του ποσού, που είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Ένα άλλο ενδιαφέρον είναι ότι η σχετική ΚΥΑ δεν εκδόθηκε το βράδυ της ημέρας της εισβολής των τραμπούκων στο γραφείο του πρύτανη της πρώην ΑΣΟΕΕ, αλλά το βράδυ του Σαββάτου, αφού δηλαδή οι εισβολείς δημοσιοποίησαν τη φωτογραφία του κ. Μπουραντώνη με την επιγραφή στο λαιμό. Η κυβέρνηση δηλαδή δεν κινητοποιήθηκε από την πράξη αλλά από τη δημοσιοποίησή της. Ας είναι. Όλοι ζητούν τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και αυτό πρέπει να γίνει.

Η σχετική ανακοίνωση αναρτήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ και αναφέρει:

Με σημερινή Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, προκηρύχθηκε χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για κακουργήματα και πλημμελήματα που διέπραξαν μέλη της οργάνωσης «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης» την 29-10-2020 στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούμε όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει με τους  τηλεφωνικούς  αριθμούς 210-6476243 και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σημειώνεται ότι, για τα πρόσωπα που θα παράσχουν πληροφορίες και στοιχεία θα εξασφαλιστεί ανωνυμία έναντι κάθε Αρχής και οποιουδήποτε τρίτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...