288
Σκάφος διάσωσης που συμμετείχε στην επιχείρηση, επιστρέφει στο λιμάνι του Ντόβερ | REUTERS/Peter Nicholls

Βυθίστηκε σκάφος στην παγωμένη Μάγχη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/12/2022 14:32
Σκάφος διάσωσης που συμμετείχε στην επιχείρηση, επιστρέφει στο λιμάνι του Ντόβερ
|REUTERS/Peter Nicholls

Βυθίστηκε σκάφος στην παγωμένη Μάγχη: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί μετανάστες

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 13:23
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 14/12/2022 14:32

Ενα μικρό σκάφος που μετέφερε μετανάστες, βυθίστηκε στα ανοικτά των ακτών της νοτιοανατολικής Αγγλίας, 45 χλμ νοτιοδυτικά του Ντόβερ, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους επιβαίνοντες να χάσουν τη ζωή τους, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Ο βρετανικός ραδιοφωνικός σταθμός LBC μετέδωσε ότι 43 άνθρωποι διασώθηκαν στη μεγάλη επιχείρηση που οργανώθηκε ανάμεσα στις ακτές του Κεντ και της Γαλλίας, ενώ «μικρός αριθμός» προσώπων έχασαν τη ζωή τους. Το BBC μετέδωσε ότι τουλάχιστον τεσσερις άνθρωποι πέθαναν, ενώ οι 30 περίπου περισυνελέγησαν από τη θάλασσα.

Η βρετανική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης ανακοίνωσαν ότι η διάσωση βρισκόταν σε εξέλιξη, με σωστικά σκάφη, ελικόπτερα και ομάδες διάσωσης να συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό της Γαλλίας και της Βρετανίας προκειμένου να διαχειριστούν το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 3:40 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

«Γνωρίζουμε για το περιστατικό σε βρετανικά ύδατα και όλες οι σχετικές υπηρεσίες στηρίζουν τη συντονισμένη ανταπόκριση», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω».

Η θερμοκρασία στο έδαφος ήταν 1 βαθμός Κελσίου το βράδυ, αλλά στη θάλασσα υπολογίζεται ότι ήταν χαμηλότερη.

Ο Ρίσι Σούνακ εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων.

«Είμαι σίγουρος ότι όλο το Σώμα θα συμμεριστεί τη λύπη μου για την ανατροπή μικρού σκάφους στη Μάγχη νωρίς σήμερα το πρωί και την τραγική απώλεια ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο Σούνακ στο Κοινοβούλιο. «Οι σκέψεις μας πάνε σε όλους αυτούς που επλήγησαν και αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους συμμετείχαν στην εκτεταμένη επιχείρηση διάσωσης».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο βρετανός πρωθυπουργός Σούνακ είχε ανακοινώσει τη λήψη αυστηρότερων μέτρων για να σταματήσει η διέλευση της Μάγχης από τους μετανάστες. Μέσα στο 2022, η ροή μεταναστών με λέμβους από τη Γαλλία στην Αγγλία αυξήθηκε κατά πολύ, φτάνοντας τους 45.000 ανθρώπους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...