173
Από τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου του | YouTube

Πλάνη «τα συντρίμμια» του αγνοούμενου αεροσκάφους στο Ζαγόρι

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 08:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 3/2/2021 12.00
Από τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους και του πιλότου του
|YouTube

Πλάνη «τα συντρίμμια» του αγνοούμενου αεροσκάφους στο Ζαγόρι

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 08:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 3/2/2021 12.00

Ανατροπή στις έρευνες για το διθέσιο, μονοκινητήριο εκπαιδευτικό πολιτικό αεροσκάφος που χάθηκε από τα ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις 11:20 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή των Ζαγοροχωρίων Ιωαννίνων.

Αν και αρχικά ο ΣΚΑΪ μετέδωσε ότι συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στο Ζαγόρι, αυτό τελικά δεν επιβεβαιώθηκε και οι έρευνες για το Diamond DV 20 και τον χειριστή του ξανάρχισαν από το μηδέν.

«Νόμιζα ότι ήταν συντρίμμια», είπε ο άνθρωπος που είχε ειδοποιήσει νωρίτερα τις αρχές.

Πλέον οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιχείρηση έχουν ενισχυθεί, ελέγχονται δύσβατα σημεία με τη συνδρομή και drones του Στρατού και της Πυροσβεστικής και εκτός από την περιοχή του Ζαγορίου έρευνες διεξάγονται και στο Μιτσικέλι.

Το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να προσεγγίσει τον αερολιμένα Ιωαννίνων και βρισκόταν βορειο-ανατολικά σε απόσταση περίπου 5 ναυτικών μιλίων.

Το αεροσκάφος ανήκε στη σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων Egnatia Aviation, που θεωρείται μία από τις καλύτερες σχολές του είδους της, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Χειριστής του αεροσκάφους ήταν ένας 32χρονος εκπαιδευόμενος από το Ιράκ, ο οποίος είχε συμπληρώσει τις απαιτούμενες 40 ώρες πτήσης μαζί με εκπαιδευτή, και έτσι πετούσε μόνος του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...