272
Από παλαιότερη κατάσβεση φωτιάς στον Υμηττό - Κάποιοι πήγαν να βάλουν πάλι φωτιά στο βουνό προς την πλευρά της Ηλιούπολης | Menelaos Myrillas / SOOC

Βρήκαν «εμπρηστικό» μηχανισμό στον Υμηττό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 10:07
Από παλαιότερη κατάσβεση φωτιάς στον Υμηττό - Κάποιοι πήγαν να βάλουν πάλι φωτιά στο βουνό προς την πλευρά της Ηλιούπολης
|Menelaos Myrillas / SOOC

Βρήκαν «εμπρηστικό» μηχανισμό στον Υμηττό

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουλίου 2023, 10:07

Οι περισσότερες από τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα, μπαίνουν από ανθρώπινο χέρι. Η εκτίμηση ανήκει και στον ίδιο τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής ενώ φάνηκε ξεκάθαρα σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα της Θήβας (εδώ) , ή της Κέρκυρας όπου ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας έκανε λόγο από την πρώτη στιγμή για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, και σε πολλές άλλες περιοχές όπου οι φλόγες ξεπηδούσαν σε διαφορετικά σημεία σχεδόν ταυτόχρονα.

Μία ακόμη απόδειξη για το… «χέρι των εμπρηστών» ήταν η ανακάλυψη, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εμπρηστικού μηχανισμού στον Υμηττό, στην περιοχή της Αγίας Μαύρας, προς την πλευρά της Ηλιούπολης.

Ο μηχανισμός (φωτογραφία πάνω) εντοπίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από εθελοντή πυροφύλακα του δήμου Υμηττού κατά τη διάρκεια περιπολίας. Στη  συνέχεια η περιοχή «χτενίστηκε» από τις Αρχές για τον εντοπισμό τυχόν άλλων μηχανισμών στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάτι.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.).

Εξοργιστικό όμως είναι το καθεστώς ατιμωρησίας για τους εμπρηστές που τελικά συλλαμβάνονται.

Μόνο φέτος, έχουν γίνει πάνω από 100 συλλήψεις, ενώ έχουν απαγγελθεί 99 κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια, και έξι από πρόθεση.

Το ίδιο εξοργιστικές και οι δικαιολογίες που προβάλλουν οι συλληφθέντες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις εκείνη του 30χρονου εμπρηστή στη Μεσσηνία (που τελικά πήρε τον δρόμο για τη φυλακή) ο οποίος έλεγε στους αστυνομικούς ότι του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν να σβήσουν τη φωτιά και να ακούει τις σειρήνες, ή της γυναίκας που έβαλε φωτιά επειδή ήθελε να εκδικηθεί τον γείτονα!

Και όμως!  Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία μόλις το 1,6% των συλληφθέντων για εμπρησμό καταδικάζεται!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...