143
Το ορεινό φυλάκιο της CIA και τα έγγραφα του λοχία | Corriere della Sera

Βρέθηκαν τα λείψανα αμερικανού λοχία του Βιετνάμ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 10:30
Το ορεινό φυλάκιο της CIA και τα έγγραφα του λοχία
|Corriere della Sera

Βρέθηκαν τα λείψανα αμερικανού λοχία του Βιετνάμ

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 10:30

Μυστικό φυλάκιο-βάση είχε δημιουργήσει η CIA σε απομακρυσμένη περιοχή του Λάος κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ.

Φιλοξενούσε έναν πυρήνα ειδικών της αεροπορίας οι οποίοι έπρεπε να βοηθούν τα αμερικανικά αεροπλάνα στις επιδρομές του εναντίον των Βιετκόνγκ.

Ωστόσο στις 11 Μαρτίου 1968 στη βάση επετέθησαν και την κατέστρεψαν άνδρες επίλεκτης στρατιωτικής μονάδας του Βορείου Βιετνάμ.

Τότε και επιτόπου σκοτώθηκαν 12 Αμερικανοί που ήταν άμαθοι από επιχειρήσεις κομάντος και σχεδόν άοπλοι – η άμυνα της βάσης είχε ανατεθεί σε ντόπιους πολιτοφύλακες, συνεργάτες των Αμερικανών, που δεν κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση, έγραψε η Corriere della Sera.

Αυτή η παλιά ιστορία –πατριωτικό έπος για τους Βιετναμέζους και ιμπεριαλιστική καταισχύνη για τους Αμερικανούς– επέστρεψε στις ειδήσεις με μακάβριο τρόπο.

Προσφάτως το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ταυτοποίησε τα λείψανα ενός από τους πεσόντες, του λοχία Ντέιβιντ Πράις. Η ανακάλυψη αυτή, κατέστη δυνατή σε συνεργασία με τις αρχές του Βιετνάμ, σημείωσαν οι Ιταλοί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...