279
Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του Βικτόρια στο Μπάκιγχαμ, καθ’ οδόν προς τη σάλα δεξιώσεων – πήγαν εκεί κατόπιν προσκλήσεως για να τιμήσουν τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο | Aaron Chown/Pool via REUTERS

Βρετανοί Κροίσοι, τον νου σας, έρχεται ο Στάρμερ ο… μπολσεβίκος!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 19:53
Ο Κιρ Στάρμερ και η σύζυγός του Βικτόρια στο Μπάκιγχαμ, καθ’ οδόν προς τη σάλα δεξιώσεων – πήγαν εκεί κατόπιν προσκλήσεως για να τιμήσουν τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας Ναρουχίτο
| Aaron Chown/Pool via REUTERS

Βρετανοί Κροίσοι, τον νου σας, έρχεται ο Στάρμερ ο… μπολσεβίκος!

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουνίου 2024, 19:53

Φόβος, τρόμος και κρύος ιδρώτας έχει κόψει τους βρετανούς πλουσίους στην ιδέα ότι έρχεται ο… Κιρ Στάρμερ στα πράγματα και μάλιστα με σκοπό να τους αρπάξει τον πλούτο τους. Ετσι όλοι αυτοί οι Κροίσοι ετοιμάζουν βαλίτσες, να φύγουν στο εξωτερικό και να σωθούν μακριά από το ιπποδρόμιο του Ασκοτ που οσονούπω θα μετατραπεί σε πάρκο προλεταριακής αλληλεγγύης προς τους λαθρομετανάστες. Σε ένα κειμενάκι του ανταποκριτή της στο Λονδίνο η Corriere della Sera παρουσίασε τους Εργατικούς περίπου σαν μπολσεβίκους, ενώ οι άνθρωποι απλώς αναμένουν τις εκλογές της 4ης Ιουλίου για να οργώσουν με τον τρόπο του Τόνι Μπλερ το χωράφι των Τόρις.

Μάλλον θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, ο επιμελητής του σημειώματος το στόλισε με παραμυθένια φωτογραφία του Στάρμερ από επίσκεψή του στο Μπάκιγχαμ: ο επικεφαλής των Εργατικών φαίνεται δίπλα σε υπηρέτες της βασιλικής εθιμοτυπίας να διασχίζει με χαρακτηριστική άνεση παχιά κόκκινα χαλιά, αν και φοράει άβολο μπουρζουάδικο φράκο, μαζί με τη συμβία του η οποία φοράει  μεγαλοαστική τουαλέτα. Μάλιστα ο ακούραστος ιππότης Στάρμερ κρατάει και το προσκλητήριο του Καρόλου, το οποίο απευθυνόταν και στους δυο τους φυσικά.

Ο ιταλός ανταποκριτής χρησιμοποίησε τύπους του ρήματος «υπόσχομαι» όλες τις φορές που αναφέρθηκε στους Εργατικούς. «Υποσχέθηκαν να μην αυξήσουν τους φόρους των εργαζομένων, όμως κάπου πρέπει να βρουν χρήμα για να επαναφέρουν τη χώρα σε καλό δρόμο. Αρκετά με τις φοροαπαλλαγές όσον αφορά τις κληρονομιές, τον ΦΠΑ των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, κ.λπ. Η φοροεπιδρομή θα πλήξει τους πλουσιότερους Βρετανούς. Κάπως έτσι ξεκίνησε η μεγάλη φυγή προς ηπιότερες ακτές, απάνεμες, στις ΗΠΑ ή στα Εμιράτα, ενώ πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός των Κροίσων θα είναι η Ιταλία χάρις στον ενιαίο φόρο των 100.000 ευρώ για όσους μετακομίσουν στα μέρη μας. Το ποσόν αυτό είναι αστείο στους κύκλους τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...