738
Ο Στινγκ και η δεύτερη σύζυγός τους Τούντρι: με τάντρα ή όχι είναι ένα από τα πιο μακρόβια και αγαπημένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου. Αριστερά, ένα από τα εκθέματα | CreativeProtagon

Βρετανικό Μουσείο προς Στινγκ: Sorry, αλλά δεν έχεις ιδέα για το ταντρικό σεξ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2020, 21:44
Ο Στινγκ και η δεύτερη σύζυγός τους Τούντρι: με τάντρα ή όχι είναι ένα από τα πιο μακρόβια και αγαπημένα ζευγάρια του καλλιτεχνικού χώρου. Αριστερά, ένα από τα εκθέματα
|CreativeProtagon

Βρετανικό Μουσείο προς Στινγκ: Sorry, αλλά δεν έχεις ιδέα για το ταντρικό σεξ

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2020, 21:44

Μία νέα έκθεση για την τέχνη του Τάντρα που «γεννήθηκε» πριν από περίπου έξι χιλιάδες χρόνια στην Ινδία, έγινε η αφορμή να διαψευσθεί μια δήλωση που είχε κάνει ο Στιγνκ σχετικά με τη σεξουαλική του ζωή.

Το 1990 ο βρετανός τραγουδιστής είχε δηλώσει ότι το ταντρικό σεξ όχι απλώς του έχει διατηρήσει ακμαία τη σεξουαλική του διάθεση, αλλά και ότι κάνει έρωτα με μεγάλη διάρκεια που φτάνει τις «τέσσερις ή πέντε ώρες».

Προ ημερών όμως, η Ιμα Ράμος, υπεύθυνη για την έκθεση «Tantra: Enlightenment to Revolution», που ξεκινά τον Απρίλιο στο Βρετανικό Μουσείο, έσπευσε να αμφισβητήσει εκείνη τη δήλωση του Στινγκ, εξηγώντας ότι πρόκειται για στρέβλωση ενός ολόκληρου κινήματος πνευματικής ολοκλήρωσης, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου.

H Ιμα Ράμος, υπεύθυνη για την έκθεση «Tantra: Enlightenment to Revolution», είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ /University of Cambridge

Η Ιμα διευκρινίζει ότι υπάρχει το σεξουαλικό στοιχείο στη φιλοσοφία, όμως δεν έχει καμία σχέση με όσα είχε αναφέρει ο Στινγκ πριν από πολλά χρόνια. «Ο τραγουδιστής με τη δήλωσή του είχε καθιερώσει λανθασμένα στερεότυπα. Το ταντρικό σεξ δεν είναι οδηγίες χρήσεως για ερωτικές στάσεις», συμπληρώνει η ίδια.

Ο Στινγκ είχε κάνει την πρώτη του αναφορά στο ταντρικό σεξ σε μία συνέντευξη που είχε δώσει μεθυσμένος μαζί με τον Μπομπ Γκέλντοφ στο περιοδικό Q. «Μπορεί να σε φτάσει στα πιο υψηλά επίπεδα. Αρχισα να χρησιμοποιώ τις τακτικές στο σεξ, και είναι σημαντικό να μην πετάς τον σπόρο σου», είχε πει.

Μερικούς μήνες αργότερα επέστρεψε στο θέμα, εξηγώντας τις δικές του λεπτομέρειες για το ταντρικό σεξ. «Ρουφάς το στομάχι σου και προσπαθείς να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σπονδυλική στήλη, τόσο που ίσα ίσα θα μπορείς να αναπνέεις. Δεν χάνεις ποτέ τον έλεγχο. Μπορείς να κάνεις ασταμάτητο σεξ για πέντε ώρες».

Βέβαια ο Στινγκ δεν τα έλεγε αυτά εμπιστευτικά στους φίλους του, ήταν δημόσιες δηλώσεις. Ετσι, οι δημοσιογράφοι ρώτησαν και την Τρούντι Στίλερ, τη δεύτερη γυναίκα του. «Οι ιστορίες αυτές είναι παράλογες. Ξαφνικά ακούγεται ότι κάνω σε όλη την ημέρα. Μακάρι να ήταν έτσι», είχε δηλώσει, δίνοντας «στεγνά» τον σύζυγό της.

Δεν είναι υπεύθυνος ο Στινγκ

Η δρ Ράμος εξηγεί ότι ο βρετανός τραγουδιστής μπορεί να διέδιδε «τα δικά του», όμως η παρανόηση είχε ξεκινήσει από τον 19ο αιώνα, όταν βρετανοί επισκέπτες στην Ινδία μετέφρασαν ταντρικά κείμενα.

«Κάποια αποσπάσματα περιγράφουν σεξουαλικά έθιμα και οι βρετανοί μεταφραστές τα απέδωσαν κυριολεκτικά με αποτέλεσμα να παρερμηνεύσουν, ενώ έπρεπε να τα έχουν μεταφράσει με ειδικό τρόπο και σε φιλοσοφικό επίπεδο. Κι έτσι δημιουργήθηκε όλη αυτή η παρεξήγηση».

Η ίδια έφερε ως παράδειγμα τα αγάλματα των θεοτήτων Rakta Yamari και Vajravetali, οι οποίες έκαναν σεξ με έναν άντρα που βρισκόταν ξαπλωμένος στην πλάτη ενός ταύρου και εξήγησε ότι το μήνυμα που ήθελε να περάσει αυτό το άγαλμα, ήταν η ένωση των θεοτήτων μέσα στο σώμα.

Το αγαλματάκι με τις δύο θεότητες να κάνουν έρωτα πάνω σε έναν άνδρα που είναι ξαπλωμένος στην πλάτη ενός ταύρου /himalayanbuddhistart

«Το Τάντρα έχει να κάνει με τη χαλιναγώγηση της σωματικής επιθυμίας και τον εναγκαλισμό όλων των πτυχών του σώματος. Δεν ασχολείται με τη σωματική ηδονή, όπως κάνει το Κάμα Σούτρα», συμπληρώνει η ίδια.

Για τους περισσότερους ανθρώπους το ταντρικό σεξ σήμερα φαντάζει ως μια μοναδική σεξουαλική εμπειρία απόλαυσης, αλλά λίγοι πραγματικά συνειδητοποιούν ή γνωρίζουν περί τίνος ακριβώς πρόκειται.

Η τέχνη του Τάντρα γεννήθηκε πριν από περίπου έξι χιλιάδες χρόνια στην Ινδία και υποστηρίζει πως το σεξ είναι μια συνεύρεση χωρίς αρχή, μέση και τέλος, αλλά και χωρίς συγκεκριμένο στόχο, σε αντίθεση με τα όσα εφαρμόζουμε ως προς την κορύφωση, τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας.

Ηταν επαναστατική άποψη για την εποχή της και παραμένει μέχρι σήμερα έτσι. Τόλμησε να αντιπαρατεθεί στον ασκητισμό, στην ιεραρχία και στην πειθαρχία του βουδισμού και του ινδουισμού.

Σπατάλη ενέργειας η εκσπερμάτωση

Το Tάντρα υποστηρίζει ότι η εκσπερμάτωση υπάρχει επειδή ο άνδρας πολεμάει, ακόμα και στην πιο ιερή αυτή στιγμή. Πολεμάει να αποδείξει πόσο καλός εραστής είναι. Bιάζεται να κλείσει την υπόθεση, να εκτονωθεί και να απαλλαγεί από την ένταση του νου του.

Στο ταντρικό σεξ ο άνδρας δεν εκσπερματώνει. Μένει μόνο στην αρχή και δεν πάει ποτέ στο τέλος, παρά μόνο για λόγους αναπαραγωγής. Συγκρατεί την ενέργεια, δεν τη διασκορπίζει και δεν τη σπαταλά.

Mόνο μέσα από την απλότητα και τη χαλαρότητα μπορεί το ζευγάρι να αφεθεί ολοκληρωτικά και το ταντρικό σεξ υποτίθεται ότι έχει τη δυνατότητα να ανυψώσει τη σχέση του ζευγαριού, αφού οι πρακτικές του προσφέρουν υπερβατικές εμπειρίες απόλυτης ένωσης και μοναδικής διέγερσης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...