216
Κινητό εμβολιαστικό κέντρο στη Βρετανία, όπου οι εργαζόμενοι στην Υγεία έρχονται σε στενή επαφή με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS/Lee Smith

Βρετανία: Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 17:04
Κινητό εμβολιαστικό κέντρο στη Βρετανία, όπου οι εργαζόμενοι στην Υγεία έρχονται σε στενή επαφή με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS/Lee Smith

Βρετανία: Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς εξετάζει η κυβέρνηση Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 17:04

Το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στους υγειονομικούς υπαλλήλους συζητά η βρετανική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εμβολίων Ναντίμ Ζαχάουι.

Σύμφωνα με τον Ζαχάουι, η κυβέρνηση έχει υποβάλει πρόταση νόμου σε διαβούλευση, με την οποία θα προβλέπεται ότι όσοι εργαζόμενοι στην κοινωνική μέριμνα δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο, δεν θα έχουν και δικαίωμα πρόσβασης στους χώρους εργασίας, όπου νοσηλεύονται ή έρχονται σε επαφή με άτομα υψηλού κινδύνου για λοίμωξη Covid-19.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι αυτοί που φροντίζουν όσους κινδυνεύουν περισσότερο, είναι εμβολιασμένοι. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι χειρουργοί εμβολιάζονται υποχρεωτικά για την ηπατίτιδα Β. Υπάρχει προηγούμενη νομοθεσία που ρυθμίζει τέτοιου είδους περιπτώσεις», είπε ο Ζαχάουι.

Ωστόσο, όπως γράφουν οι Times του Λονδίνου, οι υπεύθυνοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) της Βρετανίας θα προτιμούσαν η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει επιχειρήματα που θα μεταπείσουν το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που έχει μείνει ανεμβολίαστο και όχι να το υποχρεώσουν να κάνει το εμβόλιο.

«Δεδομένου ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τις ελλείψεις προσωπικού, νομίζω ότι θα ήταν πολύ πιο σημαντικό να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των εργαζομένων, παρά να ασκηθεί οποιοδήποτε μέτρο πίεσης», δηλώνει η Θάνγκαμ Ντέμπονερ, εκπρόσωπος εργαζομένων από το Εργατικό κόμμα.

Διευκρινίζεται ότι το 88% του προσωπικού στα νοσοκομεία της Βρετανίας έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...