337
Αποψη της Βουλής των Λόρδων (φωτογραφία αρχείου) | EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / HANDOUT

Βρετανία: Το… γλέντησαν στη Βουλή των Λόρδων το 2023 – 90.000 λίρες ξόδεψαν σε σαμπάνιες

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2024, 13:58
Αποψη της Βουλής των Λόρδων (φωτογραφία αρχείου)
|EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT / HANDOUT

Βρετανία: Το… γλέντησαν στη Βουλή των Λόρδων το 2023 – 90.000 λίρες ξόδεψαν σε σαμπάνιες

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2024, 13:58

Σε ύψη ρεκόρ έφτασαν τα έξοδα για σαμπάνιες στη Βουλή των Λόρδων μέσα στο 2023.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα έπειτα από ειδικό αίτημα του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), οι λόρδοι ξόδεψαν 90.000 λίρες για 1.589 μπουκάλια που αγόρασαν από το κατάστημα δώρων για διάφορες γιορτές μέσα στη Βουλή.

Πρόκειται για τα περισσότερα χρήματα που έχουν δοθεί για το ποτό που συμβολίζει την καλοπέραση, τα πέντε τελευταία χρόνια, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Guardian.

Εκπρόσωπος του σκωτσέζικου κόμματος, το οποίο δεν στέλνει αντιπροσώπους στη Βουλή των Λόρδων σε ένδειξη διαμαρτυρίας επειδή τα μέλη της δεν εκλέγονται από τους ψηφοφόρους, είπε ότι τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν πόσο «εκτός τόπου και χρόνου είναι οι Λόρδοι» και πόσο δεν γνωρίζουν το κόστος ζωής που έχει πλέον γίνει αβάσταχτο για τους πολίτες της χώρας.

«Ενα Κοινοβούλιο όπου οι μη εκλεγμένοι Λόρδοι πίνουν σαμπάνια και εισπράττουν 342 λίρες την ημέρα μόνο και μόνο για να δίνουν το παρών, δεν είναι ένα Κοινοβούλιο κατάλληλο να εκπροσωπεί σωστά τον λαό», δήλωσε ο Τόμι Σέπαρντ, βουλευτής του SNP από το Εδιμβούργο.

Τα μπουκάλια που αγόρασαν το 2023 έναντι 56 λιρών το ένα, ήταν εννέα περισσότερα από ό,τι το 2022.

«Οι ψηφοφόροι θα εξοργιστούν όταν μάθουν ότι, ενώ αυτοί αγωνίζονταν να πληρώσουν για τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ και για το ρεύμα τους, οι μη εκλεγμένοι Λόρδοι έπιναν σαμπάνιες», πρόσθεσε ο Σέπαρντ.

«Το περασμένο έτος σημαδεύτηκε από την κρίση κόστους ζωής εξαιτίας της οποίας μειώθηκε το βιοτικό επίπεδο και αμέτρητα νοικοκυριά ωθήθηκαν προς τη φτώχεια και τη στέρηση –μια πραγματικότητα ξένη στους Λόρδους και στον πλούσιο τρόπο ζωής τους», συνέχισε.

Εκπρόσωπος της Βουλής των Λόρδων αντέκρουσε τις κατηγορίες του Σέπαρντ λέγοντας ότι οι πωλήσεις αλκοολικών ποτών, συμπεριλαμβανομένης της σαμπάνιας, από το κατάστημα δώρων, απέφερε κέρδη στο Κοινοβούλιο.

«Το μεγαλύτερο μέρος της σαμπάνιας που πωλείται από τη Βουλή των Λόρδων αγοράζεται από επισκέπτες στο κατάστημα δώρων και καταναλώνεται μακριά από το Κοινοβούλιο από πολίτες ή αγοράζεται για εκδηλώσεις εντός του Κοινοβουλίου, από τους οργανισμούς ή τα άτομα που φιλοξενούν την εκδήλωση και όχι από τους φορολογούμενους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...