280
Η Αντζελα Ρέινερ στο βρετανικό κοινοβούλιο, τον Ιανουάριο | EPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR HANDOUT

Βρετανία: Σάλος από σεξιστικό δημοσίευμα για την αντιπρόεδρο των Εργατικών – καταδίκασε ο Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2022, 16:11
Η Αντζελα Ρέινερ στο βρετανικό κοινοβούλιο, τον Ιανουάριο
|EPA/UK PARLIAMENT/JESSICA TAYLOR HANDOUT

Βρετανία: Σάλος από σεξιστικό δημοσίευμα για την αντιπρόεδρο των Εργατικών – καταδίκασε ο Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2022, 16:11

Ο Μπόρις Τζόνσον καταδίκασε τον μισογυνισμό εναντίον της αντιπροέδρου των Εργατικών, που έγινε στόχος αισχρών σχολίων από βουλευτές των Τόρις, σύμφωνα με σεξιστικό δημοσίευμα της Daily Mail.

«Ακόμα κι αν δεν συμφωνώ με την Αντζελα Ρέινερ σχεδόν σε όλα τα πολιτικά ζητήματα, τη σέβομαι ως κοινοβουλευτικό και καταδικάζω τον μισογυνισμό στο στόχαστρο του οποίου βρέθηκε σήμερα ανώνυμα», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τη Mail on Sunday, συντηρητικοί βουλευτές συγκρίνουν την Ρέινερ με τη Σάρον Στόουν στην ταινία «Βασικό Ενστικτο», υποστηρίζοντας πως εκείνη αρέσκεται στο να αποσπά την προσοχή του βρετανού πρωθυπουργού «σταυρώνοντας τα πόδια της», κατά τη διάρκεια της διαδικασίας υποβολής ερωτήσεων στον Τζόνσον, στο κοινοβούλιο.

Η εφημερίδα επικαλείται βουλευτές, που μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, με τον έναν εξ αυτών να λέει ότι η Ρέινερ «δεν μπορεί να συναγωνιστεί» το ρητορικό ταλέντο του Τζόνσον, όμως «διαθέτει άλλες επιδεξιότητες που του λείπουν».

Το δημοσίευμα περιγράφει την 41χρονη Ρέινερ ως «μια σοσιαλίστρια γιαγιά που εγκατέλειψε το σχολείο στα 16 της, ενώ ήταν έγκυος και χωρίς προσόντα, προτού γίνει κοινωνική λειτουργός», συγκρίνοντάς την με τον 57χρονο Τζόνσον, ο οποίος σπούδασε στο κολέγιο του Ιτον προτού φοιτήσει στην Οξφόρδη.

Η Ρέινερ κατήγγειλε στο Twitter τον «σεξισμό» και τον «μισογυνισμό», στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκε, και δήλωσε «υπερήφανη» για την πορεία της, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το δημοσίευμα δεν θα αποθαρρύνει «οποιονδήποτε, με πορεία σαν τη δική μου, που επιθυμεί να συμμετάσχει στη δημόσια ζωή».

Η βουλευτής δέχτηκε πολλά μηνύματα συμπαράστασης, περιλαμβανομένων από πολιτικούς από άλλα κόμματα, μεταξύ άλλων από τη βουλευτή του Συντηρητικού Κόμματος, Αντρεα Λίντσομ, η οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το δημοσίευμα και τα σχόλια που περιείχε.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας ,Νίκολα Στέρτζον, είπε ότι αυτό συνιστά μια «υπενθύμιση του βαθιού μισογυνισμού με τον οποίο βρίσκονται σήμερα αντιμέτωπες καθημερινά οι γυναίκες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...