265
Ο Μπεν Γουάλας ήταν μέλος της βρετανικής κυβέρνησης επί εννέα χρόνια | REUTERS/Anna Gordon

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Γουάλας – νέος υπουργός Αμυνας ο Γκραντ Σαπς

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 11:56
Ο Μπεν Γουάλας ήταν μέλος της βρετανικής κυβέρνησης επί εννέα χρόνια
|REUTERS/Anna Gordon

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο Γουάλας – νέος υπουργός Αμυνας ο Γκραντ Σαπς

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2023, 11:56

Ο βρετανός υπουργός Αμυνας Μπεν Γουάλας, ο οποίος έπαιξε βασικό ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας απέναντι στη ρωσική εισβολή, παραιτήθηκε την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο 53χρονος Γουάλας είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού την πρόθεσή του να αποσυρθεί από την πολιτική ζωή έπειτα από εννέα χρόνια στην κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων στο υπουργείο Αμυνας.

«Εκλέχτηκα βουλευτής το 2005 και μετά τόσα χρόνια είναι καιρός να επενδύσω σε πτυχές της ζωής μου που έχω παραμελήσει και να εξερευνήσω νέες ευκαιρίες», έγραψε στην επιστολή παραίτησής του που έδωσε στην δημοσιότητα το γραφείο του Ρίσι Σούνακ.

Οπως ανέφερε ο Guardian, ο βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι τη θέση του Γουάλας παίρνει ο Γκραντ Σαπς, πρώην υπουργός Ενεργειακής Ασφαλείας.

Ο Γκραντ Σαπς καταφθάνει στην Ντάουνινγκ Στριτ το πρωί της Πέμπτης – REUTERS/Hollie Adams

Από το 2010 και μετά, ο Σαπς έχει διατελέσει υπουργός Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών καθώς και επικεφαλής των κόμματος των Τόρις.

Η Κλερ Κουτίνιο, αναλαμβάνει το υπουργείο Ενεργειακής Ασφαλείας.

Η 38χρονη Κουτίνιο, η οποία είναι η πρώτη βουλευτής που εξελέγη το 2019 και γίνεται μέλος του υπουργικού συμβουλίου, υπήρξε γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνη για τα παιδιά, τις οικογένειες και την ευημερία.

Πριν εκλεγεί βουλευτής, διετέλεσε σύμβουλος του Σούνακ όταν εκείνος υπηρετούσε ως γενικός γραμματέας στο υπουργείο Οικονομικών.

Η Κουτίνιο έχει εναντιωθεί στην επέκταση της Ζώνης Εξαιρετικά Χαμηλών Εκπομπών Ρύπων (ULEZ) στα προάστια του Λονδίνου που προωθεί ο Εργατικός δήμαρχος της βρετανικής πρωτεύουσας, Σαντίκ Καν, και η οποία στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων με την επιβολή ημερήσιας χρέωσης στα πιο ρυπογόνα οχήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...