253
Ουκρανοί στρατιώτες εκτελούν βολές με βαρύ αντιαρματικό. Οι απώλειες που έχουν προκαλέσει στους Ρώσους είναι σημαντικές, | REUTERS/Gleb Garanich

Βρετανία: Οι Ρώσοι έχουν χάσει το 1/3 των δυνάμεων που έστειλαν στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2022, 13:29
Ουκρανοί στρατιώτες εκτελούν βολές με βαρύ αντιαρματικό. Οι απώλειες που έχουν προκαλέσει στους Ρώσους είναι σημαντικές,
|REUTERS/Gleb Garanich

Βρετανία: Οι Ρώσοι έχουν χάσει το 1/3 των δυνάμεων που έστειλαν στην Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 15 Μαΐου 2022, 13:29

Η Ρωσία έχει πιθανότατα χάσει περίπου το ένα τρίτο των χερσαίων δυνάμεων που ανέπτυξε στην Ουκρανία σύμφωνα με εκτιμήσεις από την υπηρεσία πληροφοριών του βρετανικού στρατού. Ειδικότερα για την περιοχή του Ντονμπάς η ίδια πηγή αναφέρει ότι η επίθεση των ρωσικών δυνάμεων «έχει χάσει την ορμή της και έχει μείνει σημαντικά πίσω από το πρόγραμμα».

«Παρά τις μικρής κλίμακας αρχικές προελάσεις, η Ρωσία δεν έχει καταφέρει να επιτύχει ουσιαστικά εδαφικά κέρδη τον τελευταίο μήνα ενώ διατηρούνται υψηλά τα επίπεδα φθοράς», σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Η Ρωσία έχει τώρα πιθανότατα υποστεί απώλειες ενός τρίτου της χερσαίας δύναμης μάχης που ανέπτυξε τον Φεβρουάριο», προσθέτει το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας και εκφράζει την άποψη ότι «υπό τις τρέχουσες συνθήκες, η Ρωσία δεν είναι πιθανόν να επιταχύνει σημαντικά τον ρυθμό προέλασής της τις επόμενες 30 ημέρες».

Μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξανάγκασαν τους ρώσους διοικητές να διακόψουν την προέλασή τους στο Κίεβο και ακολούθως ανέκτησαν γρήγορα έδαφος στα βορειοανατολικά και απελευθέρωσαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο.

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν την αντεπίθεσή τους κοντά στην πόλη Ιζιούμ, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων, ωστόσο όπως παραδέχθηκε το Κίεβο, οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στην περιοχή του Ντονμπάς, επίκεντρο του πολέμου τον τελευταίο μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...