457
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ διαθέτει και βίλα με θερμαινόμενη πισίνα – για να κολυμπήσει σε αυτήν αναγκάζεται να ταξιδέψει με ελικόπτερο | Kin Cheung/Pool via REUTERS/File Photo

Βρετανία: Νέο σκάνδαλο Σούνακ, τώρα με ενεργοβόρα… πισίνα

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 09:00
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ διαθέτει και βίλα με θερμαινόμενη πισίνα – για να κολυμπήσει σε αυτήν αναγκάζεται να ταξιδέψει με ελικόπτερο
|Kin Cheung/Pool via REUTERS/File Photo

Βρετανία: Νέο σκάνδαλο Σούνακ, τώρα με ενεργοβόρα… πισίνα

Protagon Team Protagon Team 14 Μαρτίου 2023, 09:00

Στη Βρετανία κλείνουν δημόσιες υπηρεσίες εξ αιτίας του ενεργειακού κόστους λειτουργίας τους και σχετικώς ο λαός διάγει αυστηρό βίο, ωστόσο ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δεν εμπίπτει στους κανόνες της λιτότητας αφού καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας μόνο και μόνο για να απολαύσει πολυτέλειες. Είναι σκάνδαλο τόσο από οικονομικής απόψεως όσο και από περιβαλλοντικής, έγραψε ο Guardian.

Σε όλο το Νησί οι άνθρωποι προσπαθούν να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας, αφού οι λογαριασμοί φυσικού αερίου καίνε, ωστόσο το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας σε μία απομακρυσμένη περιοχή του Βορείου Γιόρκσαϊρ έχει ενισχυθεί ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει σωστά η θερμαινόμενη πισίνα στη βίλα του Σούνακ.

Πριν από δύο χρόνια, ο νυν πρωθυπουργός των Τόρις αγόρασε ένα σπίτι στην προαναφερθείσα περιοχή, καταβάλλοντας 1,5 εκατ. στερλίνες. Κατόπιν ξόδεψε και άλλα λεφτά –το ακριβές ποσόν είναι άγνωστο– για να το φέρει στα μέτρα του: έχτισε γυμναστήριο, γήπεδο τένις και κατασκεύασε εσωτερική πισίνα 12 μέτρων. Ο Guardian έγραψε ότι το όλο συγκρότημα απαιτεί πολλή ενέργεια για να λειτουργήσει, έτσι κατέστη αναγκαία η αναβάθμιση της τοπικής ΔΕΗ.

Ο πάμπλουτος Σούνακ επέδειξε μεγαλοσύνη: πλήρωσε από την τσέπη του για την ενίσχυση του ηλεκτρικού δικτύου, κάτι που στη Βρετανία είναι συνηθισμένο, αφού έτσι κάνουν όλοι οι ιδιοκτήτες πολυτελών οικιών και επαύλεων. Πάντως η αποκάλυψη είναι ενοχλητική, καθώς δείχνει τη διαφορά πορτοφολιού του επικεφαλής των Τόρις από τον υπόλοιπο λαό.

Οι καιροί μπορεί να είναι πολύ δύσκολοι, όμως ο Σούνακ διετέλεσε πλούσιος τραπεζίτης προτού καν παντρευτεί την κόρη του ενός από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Ινδίας. Τώρα, βέβαια, έχει γίνει κανονικός Κροίσος.

Τα νέα για την πισίνα της οικίας του ήρθαν την ώρα που στη Βρετανία κλείνουν ή υπολειτουργούν δημόσιες πισίνες καθώς αδυνατούν να ανταποκριθούν στα έξοδα που αφορούν την ενέργεια. Πρόσφατη έκθεση της Βουλής αναφέρει ότι 350 δημόσιες πισίνες έπρεπε να έχουν λάβει έκτακτα μέτρα από τις αρχές του 2022 – μάλιστα μία βρίσκεται κοντά στην εξοχική κατοικία του Σούνακ.

Το σπίτι στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ είναι ένα από τα τρία ιδιωτικά ακίνητα του Σούνακ, αφού διαθέτει και ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Λονδίνου, όπως και άλλο ένα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ όπου έχει εργαστεί κατά το παρελθόν.

Το κράτος τού έχει παραχωρήσει και το πρωθυπουργικό διαμέρισμα της Ντάουνινγκ Στριτ 10, όπου περνά τον περισσότερο χρόνο του μαζί με την οικογένειά του, αλλά και την πρωθυπουργική εξοχική κατοικία στο Τσέκερς, κοντά στην πρωτεύουσα, όπου ο Σούνακ συνηθίζει να περνά τα Σαββατοκύριακά του.

Οταν η οικογένεια μπορεί, ο Σούνακ, η σύζυγός του και τα παιδιά τους επισκέπτονται με τη βοήθεια ελικοπτέρου τη βίλα στο Βόρειο Γιόρκσαϊρ. Και αξίζει ο κόπος τους: εκτός από την πολυτελή πισίνα, το συγκρότημα περιλαμβάνει μεγάλους και άνετους χώρους αλλά και μία ολόκληρη λίμνη για ρομαντζάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...