171
Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από το γραφείο του στη Ντάουνινγκ Στριτ | REUTERS/Tom Nicholson

Βρετανία: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα για τους φορείς του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 19:40
Ο Μπόρις Τζόνσον έξω από το γραφείο του στη Ντάουνινγκ Στριτ
| REUTERS/Tom Nicholson

Βρετανία: Καταργείται η υποχρεωτική καραντίνα για τους φορείς του κορονοϊού

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2022, 19:40

Στην όλο και μεγαλύτερη ομάδα των χωρών που αίρουν μέτρα και περιορισμούς κατά του κορονοϊού εισέρχεται και η Βρετανία, η οποία θα καταργήσει από τις 24 Φεβρουαρίου το μέτρο της υποχρεωτικής καραντίνας για τους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ ανίχνευσης Covid-19.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στη Βουλή των Κοινοτήτων ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι «μέχρι την 1η Απριλίου θα εξακολουθήσουμε να συστήνουμε στους πολίτες που βρίσκονται θετικοί σε τεστ για κορονοϊό να παραμένουν στο σπίτι. Στη συνέχεια, όμως, θα ενθαρρύνουμε όσους εμφανίζουν συμπτώματα Covid-19 να επιδεικνύουν ατομική ευθύνη».

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσουν τα δωρεάν μαζικά τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού, επισημαίνοντας ότι θα υπάρχει μέριμνα για όσους ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Από την 1η Απριλίου, όταν θα έχει τελειώσει ο χειμώνας και ο ιός θα μεταδίδεται λιγότερο εύκολα, θα σταματήσουμε τα δωρεάν τεστ για το ευρύ κοινό», διευκρίνισε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ευχήθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ ταχεία ανάρρωση από την Covid-19, υπογραμμίζοντας ότι η μόλυνσή της αποτελεί «υπενθύμιση πως ο ιός δεν έχει εξαφανιστεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...