311
Αποχώρησε από την κυβέρνηση ο Ντέιβιντ Φροστ, υπουργός αρμόδιος για το Brexit | REUTERS/John Sibley

Βρετανία: Ηχηρή παραίτηση υπουργού του Τζόνσον που διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2021, 11:27
Αποχώρησε από την κυβέρνηση ο Ντέιβιντ Φροστ, υπουργός αρμόδιος για το Brexit
|REUTERS/John Sibley

Βρετανία: Ηχηρή παραίτηση υπουργού του Τζόνσον που διαφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης

Protagon Team Protagon Team 19 Δεκεμβρίου 2021, 11:27

Συνεχίζονται τα πλήγματα για τον Μπόρις Τζόνσον. Μετά την ανταρσία 99 βουλευτών των Τόρις εναντίον του, οι οποίοι δεν ψήφισαν τα νέα μέτρα για την πανδημία, παραιτήθηκε ένα μέλος της κυβέρνησής του.

Πρόκειται για τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit, Ντέιβιντ Φροστ, που υπέβαλε την παραίτησή του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση Τζόνσον.

Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι ο Φροστ υπέβαλε την παραίτησή του, δημοσιοποιώντας την επιστολή του και την απάντηση του βρετανού πρωθυπουργού.

Εκφράζοντας τη λύπη του για τη διαρροή στον Τύπο, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Φροστ ανακοίνωσε ότι η παραίτησή του έχει «άμεση ισχύ» και υπογράμμισε τις ανησυχίες του για την «κατεύθυνση» που έχει πάρει η κυβέρνηση.

«Είναι απογοητευτικό που αυτό το σχέδιο δημοσιοποιήθηκε απόψε και υπό αυτές τις συνθήκες πιστεύω ότι είναι σωστό για εμένα να παραιτηθώ με άμεση ισχύ», ανέφερε στην επιστολή του προς τον Τζόνσον ο Φροστ.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Mail on Sunday ανέφερε ότι ο πρώην διαπραγματευτής του Brexit παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω «πολιτικών διαφωνιών» με την κυβέρνηση του Τζόνσον, ο οποίος τον έπεισε να παραμείνει στη θέση του μέχρι τον Ιανουάριο.

Στην επιστολή του ο Φροστ επικαλείται ως λόγους της παραίτησής του τις διαφωνίες του σε ό,τι αφορά τους νέους περιορισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την αύξηση των φόρων και την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για να επιτύχει την ουδετερότητα άνθρακα μέχρι το 2050.

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Αντζελα Ρέινερ, σε ανάρτησή της στο Twitter σχολίασε ότι «η κυβέρνηση έχει βυθιστεί στο χάος ακριβώς τη στιγμή που η χώρα διανύει εβδομάδες αβεβαιότητας».

«Ο Μπόρις Τζόνσον δεν κάνει για τη θέση. Αξίζουμε περισσότερα από αυτή τη γελοιότητα», πρόσθεσε.

Τζάβιντ: Κατανοώ γιατί παραιτήθηκε

Ο υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ δήλωσε πως κατανοεί γιατί παραιτήθηκε 0 Ντέιβιντ Φροστ.

«Κατανοώ τους λόγους του. Είναι ένας άνθρωπος αρχών. Οι άνθρωποι αρχών παραιτούνται από μία κυβέρνηση» δήλωσε στο Sky News όταν ερωτήθηκε σχετικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...