196
Η Λιζ Τρας στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των G20 στο Μπαλί, την περασμένη εβδομάδα | Sigid Kurniawan/Pool via REUTERS

Βρετανία: Η Λιζ Τρας δέκατη υποψήφια των Τόρις για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 11:56
Η Λιζ Τρας στη σύνοδο των ΥΠΕΞ των G20 στο Μπαλί, την περασμένη εβδομάδα
|Sigid Kurniawan/Pool via REUTERS

Βρετανία: Η Λιζ Τρας δέκατη υποψήφια των Τόρις για τη θέση του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 11:56

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λιζ Τρας ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής την υποψηφιότητά της για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον, που παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από σειρά σκανδάλων.

«Θα δώσω τη μάχη σε αυτήν την εκλογική διαδικασία ως συντηρητική και θα κυβερνήσω ως συντηρητική», τόνισε η 46χρονη Τρας,  σε άρθρο της στην Daily Telegraph.

«Υπό την ηγεσία μου, θα αρχίσω να μειώνω φόρους από την πρώτη ημέρα για να λάβω άμεσα δράση προκειμένου να βοηθήσω τους πολίτες με το κόστος διαβίωσης», πρόσθεσε η Τρας.

Η υπουργός προστέθηκε έτσι σε άλλους εννέα υποψηφίους στην κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, δεδομένου ότι αυτό είναι το κόμμα που διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εχουν προηγηθεί, η υφυπουργός Εμπορίου, Πένι Μόρντον, ο Τομ Τούγκενχατ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου, o πρώην υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζάβιντ, ο υπουργός Οικονομίας, Ναντίμ Ζαχάουι, ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Ρίσι Σουνάκ, ο Τζέρεμι Χαντ, που είχε χάσει από τον Τζόνσον, το 2019, ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, η γενική εισαγγελέας, Σουέλα Μπρέιβερμαν και η πρώην υπουργός Ισότητας, Κέμι Μπάντενοτς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...