237
Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο | Kakau Ortiz/via REUTERS

Βραζιλία: Τι θα δείξει το μαύρο κουτί για το δυστύχημα με τους 61 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 12:48
Πυκνός μαύρος καπνός αναδύεται από το σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο
|Kakau Ortiz/via REUTERS

Βραζιλία: Τι θα δείξει το μαύρο κουτί για το δυστύχημα με τους 61 νεκρούς

Protagon Team Protagon Team 10 Αυγούστου 2024, 12:48

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας στη Βραζιλία όπου έχασαν τη ζωή τους 61 άνθρωποι

Η πτήση 2283 είχε αναχωρήσει από το Κασκαβέλ με 57 επιβάτες και 4 μέλη πληρώματος, με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Γκουαρούλχος στο Σάο Πάολο. Συνετρίβη στην περιοχή Βινιέντο, περίπου 80 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Σοκαριστικά είναι τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και τα οποία δείχνουν το αεροπλάνο να περιστρέφεται στον αέρα πριν συντριβεί.

Αυτή η περιδίνηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, μπορεί να σημαίνει ότι είχε συσσωρευθεί πάγος στους κινητήρες του αεροσκάφους.

Πληροφορίες από το μετεωρολογικό κέντρο του τηλεοπτικού δικτύου Globo αναφέρουν ότι «επιβεβαιώθηκε η πιθανότητα σχηματισμού πάγου στην περιοχή του Βινιέντο», ενώ υπήρχαν προειδοποιήσεις για ιδιαίτερα ψυχρό μέτωπο στη διαδρομή που θα ακολουθούσε το αεροσκάφος.

Αλλοι ειδικοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες από μόνες τους πιθανώς δεν εξηγούν την πτώση του αεροπλάνου και βάζουν στο κάδρο των εκτιμήσεων και μια πιθανή βλάβη στον κινητήρα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το αεροπλάνο, δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Οι καιρικές συνθήκες, η κατάσταση των κινητήρων και το σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους είναι τα τρία σημεία που θα εξεταστούν ενδελεχώς μετά και την ανάκτηση του μαύρου κουτιού, τα δεδομένα του οποίου πιθανώς να δώσουν περισσότερα στοιχεία για τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...