251
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια | REUTERS/Adriano Machado

Βραζιλία: Οργή κατά του ακροδεξιού υποψηφίου προέδρου Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 21:57
Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας Μπραζίλια
|REUTERS/Adriano Machado

Βραζιλία: Οργή κατά του ακροδεξιού υποψηφίου προέδρου Μπολσονάρο

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 21:57

Σε όλες τις Πολιτείες της Βραζιλίας πραγματοποιήθηκαν ογκώδεις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν από την ομάδα του Facebook Γυναίκες Ενωμένες Εναντίον του Μπολσονάρο. Οι συγκεντρωθέντες ήταν σχεδόν 4 εκατομμύρια άνθρωποι, γράφει ο Guardian.

Οι διαμαρτυρόμενοι επικεντρώνουν στις αντιδραστικές του θέσεις, αν και ο Μπλσονάρο θεωρείται φαβορί των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Οι γυναίκες πρωταγωνιστούν στη μάχη κατά του ακροδεξιού πολιτικού Μπολσονάρο που διεκδικεί την προεδρία της Βραζιλίας (REUTERS/Adriano Machado)

Στο Σάο Πάολο οι διοργανωτές ισχυρίστηκαν ότι μισό εκατομμύριο άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση, ενώ στο Ρίο το πλήθος που γέμισε το κέντρο της πόλης ήταν αξιοσημείωτο για την πολυχρωμία του: γυναίκες όλων των ηλικιών, πολλές με τα παιδιά τους, άντρες και ΛΟΑΤΚΙ άτομα.

Τα πανό των διαδηλωτών και οι πινακίδες που έφεραν παρομοίαζαν τον Μπολσονάρο με τον Χίτλερ. «Κηρύσσει τον φασισμό» έλεγαν, «εκφράζοντας σεξιστικές, ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις».

Στιγμιότυπο από τη διαδήλωση στο Σάο Πάολο (REUTERS/Nacho Doce)

«Είναι σεξιστής, μισογύνης, ρατσιστής» τόνιζαν. «Θέλει να πισωγυρίσει τη Βραζιλία στη στρατιωτική δικτατορία».

Αυτά ο απλός κόσμος. Στον αντίποδα, ο Μπολσονάρο λέγεται ότι έχει τη στήριξη πολλών εκ των αστυνομικών και των στρατιωτικών.

Ο Μπολσονάρο, πρώην στρατιωτικός ο ίδιος, επιτίθεται στο αντίπαλό του Εργατικό Κόμμα δηλώνοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας θα μπορούσαν να επέμβουν αν οι αριστεροί «διέπρατταν κάποιο εκλογικό λάθος».

«Δεν αποδέχομαι εκλογές στις οποίες δεν εκλέγομαι» επαίρεται κιόλας, με τα βραζιλιάνικα Μέσα να τον εγκαλούν ότι «παροτρύνει σε παράνομες πράξεις».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...