286
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο | REUTERS/Stephen Yang/File Photo

Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρο και δύο μέλη της κυβέρνησης θετικά στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 21:38
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο
|REUTERS/Stephen Yang/File Photo

Βραζιλία: Ο γιος του Μπολσονάρο και δύο μέλη της κυβέρνησης θετικά στον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 24 Σεπτεμβρίου 2021, 21:38

Καταστροφή από υγειονομικής πλευράς αποδεικνύεται το ταξίδι του προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πρώτα ήταν η πίτσα στον δρόμο, γιατί ο πρόεδρος είναι ανεμβολίαστος και δεν μπορούσε να μπει στο εστιατόριο, έπειτα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ο υπουργός Υγείας και πλέον ο γιος του προέδρου ανακοίνωσε την Παρασκευή πως διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19. Θετικά είναι άλλα δύο μέλη της κυβέρνησης, που πάντως δεν είχαν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη.

Πλέον είναι τέσσερις οι στενοί συνεργάτες του Μπολσονάρο που διαγνώστηκαν θετικοί μετά το ταξίδι του ακροδεξιού ηγέτη στα Ηνωμένα Έθνη.

Η υπουργός Γεωργίας Τερέζα Κριστίνα, ο γενικός εισαγγελέας Μπρούνο Μπιάνκο και ο γερουσιαστής Εντουάρντο Μπολσονάρο επιβεβαίωσαν τις διαγνώσεις τους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή των εκπροσώπων τους.

Τα νέα έρχονται τρεις ημέρες αφότου ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κεϊρόγκα ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε θετικός, ενώ βρισκόταν επίσης στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο βραζιλιάνος υπουργός Υγείας έχει παραμείνει στις ΗΠΑ σε καραντίνα.

Ο Εντουάρντο Μπολσονάρο συμμετείχε και αυτός στην αποστολή του πατέρα του στη Νέα Υόρκη. Έγραψε σε μήνυμα στο Twitter ότι διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19, προσθέτοντας πως έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Η υπουργός Γεωργίας, η οποία δεν είχε ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε τη διάγνωσή της μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση με υπουργούς της G20 στην Ιταλία. «Διαγνώστηκα θετική στην #Covid19. Είμαι καλά. Ακύρωσα όλες τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις και θα παραμείνω σε απομόνωση την περίοδο που ορίζεται από τις ιατρικές οδηγίες», έγραψε σε tweet. Η υπουργός είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Το γραφείο τύπου του Μπιάνκο ανέφερε πως είναι ασυμπτωματικός και βρίσκεται σε αυτοαπομόνωση, προσθέτοντας πως είχε κάνει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...